papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2015-10-05

Νέο Φύλλο Υπολογισμού Σύνταξης

Αγαπητοί συνάδελφοι, μπορείτε «ΕΔΩ» να κατεβάσετε το νέο φύλλο υπολογισμού σύνταξης (v4.12_π), που τροποποιήθηκε ως συνήθως σύμφωνα με τα νέα δεδομένα από τον Σμχο (ε.α.) Δημήτριο Σουφλή. Οι αλλαγές σε σχέση με αυτό που παρουσιάσθηκε στο παρελθόν από το παρόν blog έχουν όπως παρακάτω:
1. Η προσθήκη δυνατότητας καταχώρησης «Αναδρομικών αποδοχών» και «Αναδρομικών κρατήσεων» από το «Ενημερωτικό Σημείωμα Σύνταξης» εκάστου μηνός
2. Βάσει του «N.4334 (ΦΕΚ Α' 80/16-07-2015)»: α. Αύξηση ποσοστού «Κρατήσεων Υγειονομικής Περίθαλψης» από 4% σε 6%. β. Αύξηση ποσοστών «Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης» (0,7%, 1,4% κλπ).
3. Η προσθήκη δυνατότητας επιλογής κρατήσεων υγειονομικής περίθαλψης μεταξύ 4% και 6% έτσι ώστε να εκτιμηθεί η μηνιαία απώλεια από την εν λόγω ρύθμιση.
4. Η απλοποίηση του φύλλου με αφαίρεση δυνατοτήτων υπολογισμού με βάση παλαιότερη νομοθεσία.

Σημείωση 1η: Τονίζεται ότι λόγω στενής εξάρτησης του ποσού φορολογίας της κύριας σύνταξης με τα ποσά φορολογίας των ΜΤ και ΕΚΟΕΜ, η αλλαγή μεταξύ 4% και 6% χωρίς αλλαγή των ποσών ΜΤ/ΕΚΟΕΜ θα παρουσιάσει αποτελέσματα που θα διαφέρουν μερικά € από την πραγματικότητα, όμως, έστω και έτσι, η σύγκριση (4% - 6%) παραμένει ενδεικτική των απωλειών. Τα ποσά ΜΤ/ΕΚΟΕΜ του μηνός Οκτωβρίου είναι κατά πάσα πιθανότητα διαφορετικά από αυτά των προηγούμενων μηνών λόγω αλλαγών στα ποσά φόρου βάσει των αναδρομικών κρατήσεων υγειονομικής περίθαλψης. Κατά συνέπεια, απαιτείται εισαγωγή στο φύλλο Excel των νέων ποσών βάσει των μηνιαίων εκκαθαριστικών των ΜΤ/ΕΚΟΕΜ. Οι εν αποστρατεία συνάδελφοι του Στρατού Ξηράς θα πρέπει να βάλουν στην πρώτη γραμμή την τιμή «-1».

Σημείωση 2η: Για να λάβουμε το αρχείο, κάνουμε click στο σύμβολο, που βρίσκεται στο κέντρο του επάνω μέρους της σελίδας που ανοίξαμε «ΕΔΩ». Με click το αποθηκεύσουμε στον υπολογιστή μας, όπου και το επεξεργαζόμαστε συμπληρώνοντας τα δικά μας δεδομένα.

Σημείωση 3η: Σε περίπτωση που υπάρξουν και νέες αλλαγές θα το βρούμε στο παρόν blog και στο milpen.blogspot.gr, που κατασκευάστηκε από τον κ. Σουφλή.


Το από 14 Δεκεμβρίου 2014 παλαιό excel-φυλλο [ΕΔΩ}

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.