papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2015-12-19

Πολύ καλή ενέργεια η συνάντηση με τον Κατρούγκαλο - Ατυχής η απόφαση μη συμμετοχής αυτών που συνέταξαν το υπόμνημα

ΣΧΟΛΙΟ: Πολύ καλή ενέργεια αλλά ατυχής η απόφαση μη συμμετοχής αυτών που συνέταξαν το 11σέλιδο αναλυτικό υπόμνημα (Νικολόπουλος Β. και Αντωνιάδης Ι.) και εξ αυτού καλύτεροι γνώστες του αντικειμένου. Στο μνημόνιο [ΕΔΩ] υπάρχουν πολύ σοβαρά θέματα όπως αυτό της υπαγωγής από 1/1/2011 στο ΙΚΑ όλων των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και των στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ. Ελπίζω να μη γίνει το ίδιο λάθος και κατά τη συνάντηση με τον Τσακαλώτο. Ακόμη και αν ο Υπουργός απαιτήσει 3μελή παρουσία, ένας πρόεδρος αρκεί. Οι εγωισμοί δεν έχουν θέση σε τέτοιου είδους θέματα. Ακολουθεί η ανακοίνωση στου Συντονιστικού των 3 ΕΑΑ...
1. -Το απόγευμα σήμερα, οι Πρόεδροι των τριών Ενώσεων Ε.Α.Α.Σ., Ε.Α.Α.Ν. και Ε.Α.Α.Α. συναντήθηκαν με τον Υπουργό Εργασίας κ. Γ. Κατρούγκαλο, προκειμένου να συζητήσουν όλα τα θέματα του ασφαλιστικού που αφορούν τα Στελέχη των Ε.Δ..
2. -Την προηγουμένη της συνάντησης, το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων είχε αποστείλει εμπεριστατωμένο δωδεκασέλιδο υπόμνημα σχετικά με τις συντάξεις των Αποστράτων και τις θέσεις του Συντονιστικού που αναφέρονται στην υπ. αριθ. πρωτ. 376 από 14-10-2015 επιστολή του.
3. -Ο Υπουργός ήταν πλήρως ενημερωμένος για τα θέματά μας και κατά την συνάντηση είχε μαζί του όλα τα έγγραφα.
4. -Έγινε εκτενής παρουσίαση των θέσεών μας, συζήτηση και ενημέρωση από τον Υπουργό σχετικά  με  αυτά  και η τελική δήλωση του Υπουργού ήταν «Η Κυβέρνηση εγγυάται ότι θα προστατευτούν οι συντάξεις», ενώ για το θέμα της αναπροσαρμογής των συντάξεων σύμφωνα με την γνωστή απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ εδήλωσε αναρμόδιος, γιατί αυτό αφορά το Υπουργείο Οικονομικών.
5. -Ορισμένα από τα θέματα που εθίγησαν δεν είναι ανακοινώσιμα για ευνόητους λόγους, καθόσον η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη.
6. -Το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις, όπως πάντα και είναι έτοιμο να επέμβει όταν και όπου χρειασθεί. Αναμένεται συνάντηση με τον κ. Τσακαλώτο, που έχει ζητηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.