papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2016-01-19

Όχι παιχνίδια με τον εκλογικό νόμο!

«Το της πόλεως όλης ήθος, ομοιούται τοις άρχουσιν» (το ήθος όλης της πολιτείας, είναι ίδιο με αυτό, αυτών που κυβερνούν) Ισοκράτης 438-337 πχ
Δεν θα αναφερθώ στην οικονομική πολιτική της συγκυβέρνησης, τα αποτελέσματα της οποίας τα βλέπουμε ήδη, αν και τα χειρότερα έπονται. Ούτε στο φιάσκο του μεταναστευτικού, που καταφέραμε να εισέλθουν το 2015 στη χώρα μας πάνω από 800.000 μετανάστες, αφού στην ουσία τους προσκαλέσαμε με το νομοσχέδιο περί ιθαγένειας και το κλείσιμο των χώρων συγκέντρωσης, που τώρα ξανανοίγουμε με τη νέα..
ονομασία «hotspot», υπό την απειλή της εξόδου μας από τη συνθήκη «Σένγκεν». Ούτε καν για τα θέματα της παιδείας, όπως η …επαναπρόσληψη των αιώνιων φοιτητών και τις ανιστόρητες απόψεις του υπουργών περί «μη γενοκτονίας των Ποντίων» και παρομοίωσης των «Μακεδονομάχων με τους τζιχαντιστές». Ορισμένοι ήμασταν σίγουροι ότι αυτά θα συμβούν. Δικαιωθήκαμε! Όχι δεν χαιρόμαστε! Λυπόμαστε για τη χώρα μας, που έχει μια τόσο κακή συγκυβέρνηση μη δυνάμενη  να ανταπεξέλθει στις ιδιαιτερότητες της οικονομικής, πολιτικής και μεταναστευτικής συγκυρίας, δημιουργώντας συνεχώς προβλήματα και μετά προσπαθεί ανεπιτυχώς να τα λύσει.
Θα αναφερθώ όμως στην πρόθεση του κ. Κουρουμπλή να προτείνει μείωση του πλαφόν εισδοχής των κομμάτων στη Βουλή από το 3% στο 2%, με το επιχείρημα της εισδοχής όλο και περισσότερων μικρών κομμάτων στο κοινοβούλιο. Ως γνωστόν από το 1993 και μετά τα κόμματα συμμετέχουν στην κατανομή των εδρών εφόσον έχουν συγκεντρώσει τουλάχιστον το 3% επί των εγκύρων ψηφοδελτίων στο σύνολο της επικράτειας, απόφαση που λήφθηκε κυρίως λόγω της ραγδαίας αύξησης των μουσουλμάνων με τουρκική συνείδηση στη χώρα μας, βοηθούμενοι απροκάλυπτα από το Τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής. Ανεξαρτήτως ποιο είναι το πραγματικό κίνητρο του εκ του ΠΑΣΟΚ προερχόμενου εκλογομάγειρα κ. Κουρουμπλή καλό είναι να σοβαρευτεί και να μην οδηγήσει την Πατρίδα μας σε νέες περιπέτειες και ατραπούς, λες και λίγα προβλήματα έχει. Είναι δυνατόν να αγνοεί τους Εθνικούς κινδύνους που είναι ορατοί δια γυμνού οφθαλμού πλέον στη Θράκη μας, μετά και τη δημιουργία του κόμματος DEB, που δηλώνει «πολιτικό κόμμα της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης»; Υπόψη ότι στις ευρωεκλογές του 2014 το DEB βγήκε πρώτο κόμμα στο νομό Ροδόπης με ποσοστό 41% και πρώτο στο νομό Ξάνθης με ποσοστό 26%. Ελπίζουμε να μην εκβιάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ και να μην δοθεί η μείωση του πλαφόν ως αντάλλαγμα για την στήριξη της συγκυβερνητικής πλειοψηφίας που δίνουν οι τρεις μουσουλμάνοι βουλευτές που έχει στην κοινοβουλευτική του ομάδα (ν. Ξάνθης Χουσείν Ζεϊμπέκ και ν. Ροδόπης Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καραγιουσούφ). Θυμόμαστε ότι τα τελευταία νομοσχέδια ψηφίζονται από 153 βουλευτές εκ των οποίων οι 3 μουσουλμάνοι. Ας πάρουμε μαθήματα από την Γερμανία που έχει πλαφόν 5% για να μην σκεφτούν οι Τούρκοι να κάνουν δικό τους κόμμα, αλλά και τους Τούρκους που έχουν πλαφόν 10% λόγω Κούρδων, οι οποίοι μόλις πριν λίγα χρόνια κατάφεραν να το ξεπεράσουν.
Του Απόστολου Παπαπαρίση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.