papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2016-02-10

Η ΕΑΑΣ αποφάσισε τη μη οικονομική βράβευση Αριστούχων μαθητών Β' Λυκείου, λόγω μη διάθεσης σχετικής πίστωσης από το ΓΕΣ

Σήμερα έλαβα e-mail από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο των ΕΜΘ, με την οποία θίγεται το θέμα της μη οικονομικής βράβευσης των Αριστούχων μαθητών της Β' Λυκείου, μετά από απόφαση του ΔΣ της ΕΑΑΣ, λόγω μη διάθεσης της σχετικής πίστωσης από το ΓΕΣ, το οποίο και επαλήθευσα. Δυστυχώς ο πόλεμος εναντίον της Αριστείας που ξεκίνησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να βρίσκει τη σύμφωνη γνώμη των ΑΝΕΛ, αφού ο κ. ΥΕΘΑ βρίσκει χρήματα για οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτά που αφορούν στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Να θυμηθούμε ότι πέρυσι υπήρξε δραστική μείωση της οικονομικής βράβευσης των αριστούχων μαθητών κατά 30% περίπου. Φέτος βραβεύονται οι μισοί. Του χρόνου δηλαδή την Αριστεία θα την καταργήσουμε τελείως;
Αξιότιμοι κύριοι συνάδελφοι του ΔΣ της ΕΑΑΣ, παρακαλώ ξανασκεφτείτε την απόφαση σας. Αυτά τα παιδιά γνωρίζουν ότι πέραν του επαίνου θα λάβουν κάποια χρηματική βράβευση. Θα είναι τα πρώτα τους χρήματα, όσο λίγα και να είναι, ως επιβράβευση των προσπαθειών ενός ολόκληρου χρόνου. Μπορείτε να φανταστείτε την απογοήτευση τους; Προσπαθήστε να μειώσετε τα έξοδα κάποιας άλλης εκδήλωσης, προκειμένου να δοθεί έστω μέρος της χρηματικής βράβευσης και στα παιδιά που αρίστευσαν και στη Β' Λυκείου, όπως άλλωστε είχατε εγκαίρως ανακοινώσει. Θυμηθείτε πόσο μας εξόργισε εμάς η αναδρομικότητα των μειώσεων των συντάξεων μας. Παρατίθεται αυτούσια η ανακοίνωση του ΠΣΑΕΜΘ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι συμφωνώ με κάποια από τα επιχειρήματα του.
Απόστολος Παπαπαρίσης
ΠΣΑΕΜΘ: Η ΕΑΑΣ με την 17/2015 α νακοίνωσή της την 28/9/2015 με θέμα «Οικονομικά (Χρηματικά Βραβεία Αριστούχων Μαθητών)» κάλεσε τους ε.α Αξκους που έχουν αριστούχα τέκνα μαθητές Β και Γ λυκείου κατά το σχολικό έτος 2014 - 2015 να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη βράβευσή τους με το χρηματικό ποσό των 320 ευρώ.
Στην παραπάνω ανακοίνωση της ΕΑΑΣ τονίζεται ότι, σε περίπτωση που το ΓΕΣ δεν καταβάλει στην Ε.Α.Α.Σ. το ποσό αυτό για όλα τα αιτήματα Ε.Α.Α.Σ. θα προσπαθήσει, με δικά της κονδύλια (εφόσον υπάρξει η δυνατότητα), να βραβευθούν και οι αριστεύσαντες μαθητές (βαθμός 18,1 και άνω) για το Ακαδημαϊκό έτος 2014 – 2015, τέκνα Αποστράτων Αξκών μελών της ΕΑΑΣ.
Αντί αυτού πληροφορηθήκαμε το Σάββατο 6/2/2016 απόφαση του ΔΣ της ΕΑΑΣ να βραβευτούν με χρηματικό ποσό ΜΟΝΟ οι μαθητές της Γ Λυκείου και όχι της Β Λυκείου, διότι το ΓΕΣ δεν έδωσε την απαραίτητη πίστωση!!!
Επειδή γίναμε δέκτες πολλών παραπόνων συναδέλφων, οι οποίοι εκφράζουν την αγανάκτηση τους για την απόφαση αυτή της ΕΑΑΣ, σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για ποιο λόγο γίνεται αυτή η διάκριση. Γιατί το ΔΣ της ΕΑΑΣ δεν αποφάσισε να βραβεύσει και τους αριστούχους μαθητές της Β Λυκείου με κονδύλιο της ΕΑΑΣ, όπως αναγράφεται και στην ανακοίνωση της ΕΑΑΣ;
Κύριε Πρόεδρε, αγαπητά μέλη του ΔΣ της ΕΑΑΣ, η ΕΑΑΣ εισπράττει ετησίως πάνω από 600.000 ευρώ από υποχρεωτικές εισφορές των μελών της. Δεν θα μπορούσε άραγε να βραβεύσει χρηματικά τους αριστούχους από αυτά τα χρήματα; Αγαπητοί κύριοι η ΕΑΑΣ ξοδεύει ετησίως πάνω από 80.000 ευρώ για την αμοιβή σας για την συμμετοχή σας στα διοικητικά συμβούλια και στις επιτροπές,120.000 ευρώ ετησίως για εκτυπώσεις, και έχει πρόβλημα να βραβεύσει χρηματικά μερικές δεκάδες αριστούχων μαθητές της Β Λυκείου μελών της;
Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε, αξιότιμα μέλη του ΔΣ της ΕΑΑΣ, ο σύλλογος μας σας προτρέπει να ξανασυζητηθεί εκ νέου το θέμα στο ΔΣ της ΕΑΑΣ και να βραβεύσει η Ένωση και τους αριστούχους μαθητές της Β Λυκείου, ώστε να υπάρχει δικαιοσύνη και να μην υπάρχει δυσαρέσκεια στα μέλη της Ένωσης!!!
Κύριοι σας καλούμε να επιβραβεύσετε επιτέλους της ΑΡΙΣΤΕΙΑ, και είμαστε σίγουροι ότι με την πείρα και την ευαισθησία που σας διακρίνει ,ότι θα αναθεωρήσετε την απόφαση σας και θα πράξετε αυτό που πρέπει!!
Γιατί μόνο έτσι γίνεται πράξη η «Ισχύς εν τη ενώσει» που αποτελεί σύνθημα της ΕΑΑΣ.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.