papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2016-04-18

Στρατιωτικοί συνταξιούχοι στο ΕΦΚΑ - Σύγκριση σ/ν για ασφαλιστικό που ...διέρρευσε, με αντίστοιχο του Ιανουαρίου 2016

Γράφει ο Απόστολος Παπαπαρίσης
Ένα αμφιβόλου ακρίβειας σχέδιο νόμου (τελικά ήταν ακριβές) κυκλοφορεί από χθες χωρίς υπογραφές και ημερομηνία στο διαδίκτυο. Στο παρόν blog δεν πρόκειται να αναρτηθεί, αν και φαίνεται ότι πολλά από αυτά που περιέχονται σ' αυτό έχουν βάση, πλην όμως πιθανόν να μην είναι και τα τελικά. Υπόψη ότι παρόμοια δημοσιεύματα είχαμε στο παρελθόν [ΕΔΩ], [ΕΔΩ], [ΕΔΩ] κι αλλού. Ολόκληρο το νομοσχέδιο είχε παρουσιασθεί μάλιστα τον Ιανουάριο του 2016 [ΕΔΩ]. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι με μία πρώτη σύγκριση των δύο σχεδίων νόμου (Ιανουάριος 2016 - Απρίλιος 2016), διαπιστώνεται ότι μέσα σε χρονική διάρκεια 3 μηνών υπάρχουν τεράστιες διαφορές μεταξύ τους, προς το χειρότερο βέβαια. 
Θα αναφέρω μόνον τρία από αυτά:
Πρώτον ότι υπάρχει πλέον ξεχωριστό άρθρο για την υπαγωγή των Στρατιωτικών (Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας) στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), όπως φαίνεται και στην εικόνα που ακολουθεί. Κάποιοι τα λέγαμε, όπως η ΠΟΣ, αλλά ελάχιστοι το πίστευαν: 
Δεύτερον, όπως φαίνεται και στην εικόνα που ακολουθεί μειώθηκαν δραματικά τα ποσοστά αναπλήρωσης στις κλίμακες ετών ασφάλισης. Βλέπουμε λοιπόν ότι με 27 χρόνια ασφάλισης το ποσοστό αναπλήρωσης από 1,29% που είχε σχεδιασθεί στο σ/ν του Ιανουαρίου 2016, μειώθηκε στο 1,03% στο σ/ν που διέρρευσε προχθές. Αν αυτό θεωρείται επιτυχής διαπραγμάτευση, τότε φαντάζεστε που θα έφθανε η αποτυχημένη. 
Τρίτον, όπως φαίνεται στην τελευταία εικόνα, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μας αγνοεί παντελώς αφού αν και είμαστε πολλές χιλιάδες δεν έχουν προβλέψει να υπάρχει εκπρόσωπος μας στο Εθνικό Συμβούλιο Κοινωνικής Ασφάλειας (Ε.ΣΥ.Κ.Α.) όπως έχουν οι λοιποί συνταξιούχοι. Απαιτείται άμεση ενέργεια από θεσμικές και μη ενώσεις αποστράτων, αν και κατά την άποψη μου έπρεπε να είχε ήδη διευθετηθεί αφού υπήρχε και στο σχέδιο νόμου του Ιανουαρίου 2016. 
Αξίζει τέλος να δείτε ποιοι εξαιρούνται από το σχέδιο νόμου που διέρρευσε. Και για να μην σας κρατάω σε αγωνία, οι βουλευτές, οι εκλεγμένοι γενικώς, και...
Απόστολος Παπαπαρίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.