papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2016-05-05

Μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια από 1ης Ιουλίου;

«Εκεί που μας χρωστούσαν μας παίρνουν και το βόδι»
Και ξαφνικά όλοι έπεσαν από τα σύννεφα ακούγοντας ότι η πρώτη μείωση στους μισθούς θα έρθει την 1η Ιουλίου 2016 και θα αφορά στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, στους...
δικαστικούς, στους πανεπιστημιακούς και στους γιατρούς του ΕΣΥ, όσους αμείβονται με ειδικά μισθολόγια, δηλαδή. Κι όμως στο παρόν ιστολόγιο δεκάδες φορές έχει αναφερθεί ότι το 3ο μνημόνιο προέβλεπε τον εξορθολογισμό των ειδικών μισθολογίων μέχρι τον Οκτώβριο 2015 και λόγω των αντιδράσεων που θα επέφερε έπαιρνε συνεχώς παρατάσεις. Τελευταία φορά πριν ένα μήνα με τίτλο «Μειώσεις στους Στρατιωτικούς αντί επιστροφής ΣτΕ...» Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι αυτές οι μειώσεις θα περάσουν και στους συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων. Άλλοι πάλι ότι το σχέδιο νόμου Κατρούγκαλου προβλέπει την αποσύνδεση της αναπροσαρμογής της σύνταξης από το  μισθό.  
Ο πρωθυπουργός Τσίπρας δήλωσε ότι το υπόλοιπο 50% των αποφάσεων του ΣτΕ θα δινόταν στο ορατό μέλλον, ο ΥΕΘΑ Καμμένος ότι έχει το ποσό σε κωδικό έτοιμο να δοθεί, ο ΑΝΥΠΟΙΚ Χουλιαράκης στις 28/1/2016 (βίντεο) έριχνε το μπαλάκι στον ΥΕΘΑ και ο Υπουργός Εργασίας Κατρούγκαλος ότι δεν πρόκειται να δοθεί. Η κοροϊδία πάει σύννεφο. Πλήρης δυσαρμονία απόψεων και δηλώσεων μεταξύ τους αλλά και με τα πεπραγμένα τους. Εκεί που όλοι τους φαίνεται να συμφωνούν είναι ότι στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2016 το Υπουργείο Οικονομικών θα δει από μηδενική βάση το θέμα των ειδικών μισθολογίων, όχι μόνο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά συνολικά των ειδικών μισθολογίων, όπως δήλωσε και ο ΑΝΥΠΟΙΚ στις 28/1/2016 και φαίνεται στο μικρό βίντεο που ακολουθεί.
Γράφει ο Απόστολος Παπαπαρίσης  
«Εκεί που μας χρωστούσαν μας παίρνουν και το βόδι»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.