papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2016-08-19

Και… χάλκινο στα πανιά τους! Το 5ο μας μετάλλιο είναι γεγονός!!!

Έπειτα από μία ΕΠΙΚΗ «μάχη με τους Αυστραλούς, οι Μάντης-Καγιαλής χτύπησαν στη σημαδούρα λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό στα 470 της ιστιοπλοΐας και κατέκτησαν, τελικά, το χάλκινο μετάλλιο! 
Και το χρώμα αυτού… χάλκινο!
Στην απίστευτη medal race της κατηγορίας 470 στην ιστιοπλοΐα, Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής έδωσαν μία τρομερή «μάχη» με τους Αυστραλούς Μάθιου Μπέλτσερ και Γουίλ Ράιαν και τελικά, κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο, «προδομένοι» από μία… σημαδούρα και τον αέρα! 
Οι δύο Έλληνες ήταν μέχρι και λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό μπροστά από τους Αυστραλούς, αλλά αντιμετωπίζοντας ένα πρόβλημα με το πανί τους στην τελευταία σημαδούρα, βρέθηκαν μία θέση πίσω τους, χάνοντας το ασημένιο μετάλλιο. 
Βέβαια, αυτό δεν έχει ΚΑΜΙΑ σημασία! Μιλάμε για μία τεράστια επιτυχία των δύο παιδιών, που, θυμίζουμε, είχαν εξασφαλίσει από προχθές ένα μετάλλιο, στην πρώτη τους Ολυμπιακή παρουσία. 
Μάντης και Καγιαλής, λοιπόν, τερμάτισαν 10οι σήμερα, ενώ 9οι ήταν οι Αυστραλοί. Τα δύο πληρώματα είχαν από το ξεκίνημα μία πολύ σκληρή κόντρα, με τους Μπέλτσερ (επτά χρυσά σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα και Ολυμπιονίκης στο Λονδίνο) και Ράιαν να «επιτίθενται» στο ελληνικό από το πρώτο δευτερόλεπτο! Οι Αυστραλοί ήταν μπροστά στις δύο πρώτες σημαδούρες με μικρή διαφορά, στην τρίτη, όμως, ο Ράιαν γλίστρησε και έπεσε στη θάλασσα, και οι Έλληνες τους προσπέρασαν! Στο τέλος, ωστόσο, την ίδια ατυχία είχε και ο Μάντης, με αποτέλεσμα οι Αυστραλοί να περάσουν ξανά μπροστά, λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό και να κατακτήσουν εκείνοι το ασημένιο μετάλλιο στην ισοβαθμία! 
Στο πρώτο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν, όπως αναμενόταν, οι Κροάτες Σίμε Φάντελα και Ιγκόρ Μάρενιτς, οι οποίοι προπορεύονταν πριν από την έναρξη της κούρσας μεταλλίων και έστω και με την 8η θέση σήμερα, τα κατάφεραν. 
Αυτό, να σημειώσουμε, ήταν το 5ο μετάλλιο της Ελλάδας στο Ρίο και 8ο στην ιστορία της ελληνικής ιστιοπλοΐας σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και το δεύτερο στα 470, μετά το χρυσό που είχαν κατακτήσει οι Σοφία Μπεκατώρου και Αιμιλία Τσουλφά στην Αθήνα, το 2004! Η ελληνική ιστιοπλοΐα, δε, επιστρέφει και πάλι στο βάθρο μετά το Πεκίνο! Το 2008, θυμίζουμε, οι Σοφία Μπεκατώρου, Σοφία Παπαδοπούλου και Βιργινία Κραβαριώτη είχαν κατακτήσει το χάλκινο στο Yngling.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.