papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2016-09-25

«Ειδικό» ειδικό μισθολόγιο για τους νέους στρατιωτικούς

Αν αληθεύουν όσα αναφέρονται στο άρθρο του Θανάση Κουκάκη στο www.cnn.gr  πρόκειται για μια ακόμα ανάλγητη πράξη των κυβερνώντων. Μετά την τιμωρία των μητέρων των παιδιών μας με το άρθρο 12 του ν.4387/2016 τώρα επιτίθενται και τιμωρούν τα παιδιά μας/τους, που είναι εν δυνάμει οι νέοι στρατιωτικοί... Πως αλλιώς να μεταφράσεις ότι το νέο μισθολόγιο θα αφορά τους νέους στρατιωτικούς; Όχι ότι οι παλιοί τελικώς θα την γλιτώσουν, αφού η «προσωπική διαφορά» είναι μεγάλη παγίδα, βόμβα θα έλεγε κάποιος, αλλά μη ευκόλως ανιχνεύσιμη...
Τι υποστηρίζει λοιπόν το άρθρο του cnn.gr: Σε συμβιβασμό με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένο ήλθε το υπουργείο Οικονομικών για το ειδικό μισθολόγιο των στρατιωτικών. Όπως αποφασίσθηκε, από την 1η Ιανουαρίου 2017 θα εφαρμοστεί το νέο μισθολόγιο, αλλά αυτό θα ισχύσει για τους νέους στρατιωτικούς. Οι παλαιοί, ακόμη κι αν υπάρχουν αποκλίσεις στις αποδοχές τους απ’ όσα θα προβλέπουν τα νέα κλιμάκια, θα παίρνουν τον ίδιο μισθό αφού για αυτούς θα καθιερωθεί η «προσωπική διαφορά» που θα διατηρηθεί ως το τέλος της καριέρας τους.
Για τη λύση αυτή απομένει βέβαια να πουν το «ναι» οι θεσμοί, κάτι που έχει αναλάβει να διαπραγματευθεί ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Φραγκίσκος Κουτεντάκης. Αν και οι αλλαγές στα ειδικά μισθολόγια είναι θέμα της δεύτερης αξιολόγησης και ακόμα δεν έχει απασχολήσει τις συζητήσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών, το υπουργείο θέλει να το κλείσει άμεσα.

Αυτό διότι αφενός θα πρέπει να συμπεριλάβει τις αλλαγές που θα ισχύσουν από την 1/1/2017 στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού (κατατίθεται στις 3/10) αφετέρου πρέπει να κλείσει το θέμα του «παγώματος» των ωριμάνσεων όσων αμείβονται με ειδικό καθεστώς.
Πάντως, στρατιωτικοί και εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας, δικαστικοί και γιατροί του ΕΣΥ έχουν ήδη διατυπώσει τις αντιρρήσεις τους στις προτάσεις του υπουργείου Οικονομικών για τις αλλαγές στα ειδικά μισθολόγια.

1 σχόλιο:

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.