papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2016-10-06

ΑΣΚΗΣΗ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2016: "Ξέχασαν" να καλέσουν την Επιτροπή της Βουλής!

Απίστευτο και όμως αληθινό! Οι βουλευτές που απαρτίζουν την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, δεν προσκλήθηκαν να παρακολουθήσουν την τελική φάση στην άσκηση "Παρμενίων 2016"! Το θέμα έφερε στην επιφάνεια με δήλωσή του ο υπεύθυνος του Τομέα Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Λακωνίας, Θανάσης Δαβάκης, σήμερα το πρωί. 

Το Onalert.gr επικοινώνησε τόσο με τον κ. Δαβάκη όσο και με τους βουλευτές Σπύρο Δανέλλη από το "Ποτάμι" και Ιωάννη Σαρίδη από την Ένωση Κεντρώων, οι οποίοι επιβεβαίωσαν ότι δεν κλήθηκαν ποτέ να παρακολουθήσουν την άσκηση "Παρμενίων 2016". Ο κ. Δανέλλης υποστήριξε ότι παρά το γεγονός ότι ο υπουργός είχε υποσχεθεί να καλεί έγκαιρα τους βουλευτές της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας για να έχουν μια εικόνα για το στράτευμα, μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης, δεν είχε πάει κάποια σχετική πρόσκληση. 
Ο κ. Δαβάκης από την πλευρά του σε γραπτή ανακοίνωση υποστήριξε: «Ολοκληρώνεται αύριο η Διακλαδική Άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων "Παρμενίων 2016". Εντύπωση και απορία όμως προκαλεί το γεγονός, ότι ακόμη και σήμερα δεν έχει προσκληθεί από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, η Βουλή των Ελλήνων δια της αρμόδιας Επιτροπής Εξωτερικών καί Άμυνας. Είναι απαράδεκτο και πρωτοφανές στα χρονικά των Ενόπλων Δυνάμεων, να μην υπάρξει εκπροσώπηση της Βουλής σε αυτήν την σημαντική Άσκηση».
Είναι προφανές ότι κάποιοι "ξέχασαν" την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, γιατί μετά τις δημόσιες δηλώσεις έσπευσαν να ενημερώσουν τηλεφωνικά την γραμματεία της Βουλής ότι προσκαλούνται οι βουλευτές να παρακολουθήσουν την άσκηση!
Αν και γνωρίζουμε ότι το ΓΕΕΘΑ είναι που διοργανώνει και εποπτεύει την άσκηση, θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε ποιος "ξέχασε" να καλέσει τους βουλευτές.
www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.