papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2016-12-02

To ''bullying'' του σουλτάνου.....

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΤΣΙΟΣ -Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο νεοοθωμανός δικτάτορας Ρετζέπ-Ταγίπ Ερντογάν έχει ''ξεσαλώσει'' με συνεχείς απειλές και ''αφηγήματα'' κατά της χώρας μας, αλλά και της Κύπρου. Γιατί όμως ο σουλτάνος Ερντογάν.....ο μεγαλοπρεπής'' έχει αφηνιάσει εναντίον των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας; Γιατί σε καθημερινή βάση κάνει bullying σε βάρος μας; Πόσο θα πρέπει να μας προβληματίσει αυτού του είδους η επιθετική συμπεριφορά του κατά της πατρίδας μας, αλλά και κατά της Κύπρου; Τι θα πρέπει να πράξουμε, ως αμυνόμενοι στον λεκτικό -επί του παρόντος- ''τσαμπουκά-εισβολέα''; Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.
1. Ο Τούρκος Πρόεδρος, -ή σουλτάνος αν το προτιμάτε-, μετά την επικράτησή του έναντι των πραξικοπηματιών εγκατέστησε μία δικτατορική μορφή διακυβέρνησης με ....κοινοβουλευτικό μανδύα, ανεβάζει τους λεκτικούς τόνους και προκλήσεις step-by step, για εσωτερικούς καταναλωτικούς λόγους διαμόρφωσης ψυχολογικής ''ντόπας'' τόσο στους υποστηρικτές του, όσο και στους πολιτικούς του αντιπάλους, με προφανή σκοπό και στόχο να αποδομήσει αφ' ενός μεν τον Κεμαλισμό,αφ ετέρου δε να εγκαθιδρύσει στην ψυχολογία της μάζας του Τουρκικού λαού την νέα μορφή του Οθωμανικού επεκτατισμού, πάσχοντας από μεγαλομανία και Ναπολεοντισμό... 
2. Προσπαθεί με τις επαναλαμβανόμενες μεγαλοστομίες του να δημιουργήσει ''κλίμα'' στην Ευρώπη - Η.Π.Α. περί του ....δικαίου της Τουρκίας, προετοιμάζοντας και στέλνοντας το μήνυμα στα διεθνή fora ότι η Τουρκία ευρίσκεται ....''εν αδίκω'', εξ αιτίας παρωχημένων συνθηκών οι οποίες θα πρέπει να αποδομηθούν, να καταργηθούν και να τροποποιηθούν, για να έχει ''πάτημα'' σε κάθε μελλοντική επιθετική πράξη κατά της χώρας μας. 
3. Ασκεί ψυχολογική πίεση στην Ελληνικό πολιτικό κόσμο και στον Ελληνικό λαό, εκμεταλλευόμενος την δεινή οικονομική συγκυρία μας, προβάλλοντας εμμέσως πλην σαφώς τον ισχυρισμό της στρατιωτικής υπεροπλίας τους έναντι της χώρας μας. 
4. Δημιουργεί προσκόμματα και αντιδρά στις συζητήσεις για το Κυπριακό, επιχειρώντας να διαμορφώσει ένα νέο status quo στην μεγαλόνησο αμφισβητώντας την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας και επιχειρώντας να δημιουργήσει το ...''Κράτος της Βόρειας Κύπρου''.....
5. Εκμεταλλεύεται ασύστολα και αδίστακτα το μεταναστευτικό, -ως όπλο- απειλώντας να μας ''φουλάρει'' με 3 εκατομμύρια μετανάστες. Η σχεδιασμένη αυτή επιθετική κίνηση λόγων ασφαλώς και θα πρέπει να μας προβληματίσει ιδιαίτερα,τόσο σε πολιτικό,όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο. Πρέπει να οργανωθούμε το καλύτερο δυνατό, με στρατηγικό σχεδιασμό και με εθνική ομοψυχία. Αν λάβουμε δε υπόψη μας και τις...... παράλληλες δηλώσεις του προκλητικού Αλβανού Ράμα, είναι εύκολο να καταλάβουμε ότι ''κάτι τρέχει στα γύφτικα'' ..Αυτή την ώρα, -πέραν του οικονομικού μας προβλήματος-, έχει ανακύψει και θα επιδεινώνεται καθημερινά το μεταναστευτικό πρόβλημα με εσωτερικές κοινωνικές επιπτώσεις, αλλά και ως εν δυνάμει πρόβλημα πρόκλησης ''θερμού επεισοδίου'' στο Αιγαίο με στρατιωτική εμπλοκή. Αν ο απόγονος του Σουλεϊμάν υλοποιήσει την απειλή του και μας ''μπάζει'' καθημερινά χιλιάδες λαθρομετανάστες, εμείς τότε τι περιθώρια αποτροπής έχουμε; Μπορούμε να δεχθούμε χιλιάδες νέους μετανάστες; Εκ των πραγμάτων θα αναγκασθούμε να προβούμε στην αναχαίτιση τους στα όρια των θαλασσίων συνόρων μας, με ότι σημαίνει αυτό .....και με μεγάλη πιθανότητα στρατιωτικής εμπλοκής των δύο χωρών. Ας μη μας διαφεύγει ακόμη ότι η Άγκυρα ''ψάχνεται'' βραχυ-μεσο-μακροπρόθεσμα στην αλλαγή της υφαλοκρηπίδας για την αρπαγή και εκμετάλλευση προς όφελός των υδατανθράκων και του φυσικού αερίου του Αιγαίου. 
6. Απρόβλεπτος παράγοντας πρόκλησης κινδύνου εκ μέρους των Τούρκων είναι και η εξέλιξη των γεγονότων της Μέσης Ανατολής. 
7. Τέλος εγκυμονεί ο κίνδυνος δημιουργίας ''τετελεσμένου'' γεγονότος βάσει προμελετημένου σχεδίου η αιφνίδια κατάληψη νησίδων μας του Αιγαίου, με βάση το νέο - πάγιο ''αφήγημα'' της Άγκυρας ότι η Ελλάδα.... κατέχει παράνομα 18 νησιά του Αιγαίου, τα οποία κατά την Τουρκική πολιτική ηγεσία ανήκουν στην κυριαρχία τους. Πρέπει αθόρυβα, ψύχραιμα και επισταμένα να οργανώσουμε τις άμυνές μας πολιτικά και στρατιωτικά. ''Οι καιροί ου μενετοί''. Ο μέγας αρχαίος ιστορικός μας Θουκυδίδης είχε γράψει. ''Αν θέλεις ειρήνη, προετοιμάσου για πόλεμο''.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.