papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2017-02-10

Αγώνας χρειάζεται, σύμπνοια και καθολική συμμετοχή, γιατί αλλιώς...

Γράφει ο Νικόλαος Φωτιάδης (*)
Κάθε τρία (3) χρόνια οι Απόστρατοι Αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς, όπως και όσοι Αστυνομικοί λαμβάνουν μέρισμα από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού, ψηφίζουν για να εκλεγεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού ( ΕΑΑΣ), το οποίο μας εκπροσωπεί στα θέματα που μας απασχολούν και είναι όλα νόμιμα, νομοθετημένα από την Πολιτεία, αλλά δυστυχώς πολλές φορές οι διάφοροι ‘’αρμόδιοι φορείς’’, δεν τα εφαρμόζουν. Διάβασα κάποια στοιχεία για τους Αποστράτους και πάρα λίγο να πάθω εγκεφαλικό.
Μέρισμα από το ΜΤΣ λαμβάνουν περίπου 70.000 μέλη, όμως από αυτούς στην ΕΑΑΣ είναι εγγεγραμμένοι λιγότεροι από 24.000 μέλη (η εγγραφή είναι δωρεάν, που να πλήρωναν κιόλας οι τσιφούτηδες!!!) και στις προηγούμενες εκλογές μας (23 Φεβ.2014), εδέησαν να προσέλθουν και να ψηφίσουν μόνο 7.662 μέλη. (γενικό ποσοστό συμμετοχής 32%!!!).
Μ’ ένα “επαγγελματία” πολιτικό της παλαιάς κραταιάς Δεξιάς, που είχα μια συζήτηση μου είπε: «Και μετά βρε ανόητοι περιμένετε να έχετε επιτυχίες στις διεκδικήσεις σας; Βέβαια ξέρουμε εμείς οι Πολιτικοί ότι είστε ‘’δικοί μας’’, έχετε αξιοπρέπεια και αφοσιωθήκατε στην εκτέλεση των καθηκόντων σας προς την Πατρίδα αγογγύστως, όμως βρε παιδάκι μου δείξτε κι’ εσείς τη δύναμή σας. Οι διεκδικήσεις θέλουν μαζικότητα, πίεση μεγάλου αριθμού ενδιαφερομένων, πεζοδρόμιο και κατέβασμα διακοπτών, απειλές για ‘’μαύρισμα’’ στις εκλογές, καταλήψεις μέχρι και απεργίες πείνας».
Του απάντησα βέβαια ότι αυτά τα κάνουν οι ‘’μπαχαλάκηδες’’, οι απαίδευτοι κοινωνικά, οι παράλογα απαιτητικοί, ενώ εμείς είμαστε νομοταγείς, υψηλόφρονες και μας διακρίνει μια δεοντολογία διαφορετική.
Αγαπητοί Συνάδελφοι, δυστυχώς η αξιοπρέπεια και η ανωτερότητα δεν φέρουν πάντα αποτελέσματα, χρειάζεται και παρουσία (εγγραφή στις Ενώσεις μας) και αγωνιστικότητα (σε όλες τις διαμαρτυρίες μας, στην Αθήνα, στη Λάρισα και στη Θεσσαλονίκη ήμουν παρών με αρκετούς συναδέλφους μέλη του Παραρτήματος της ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης και των Ενώσεων των Σωμάτων Ασφαλείας Ξάνθης), αλλά και επίδειξη της δύναμής μας .
Προσέλθετε λοιπόν στις Εκλογές της ΕΑΑΣ στις 19 Φλεβάρη (όπως λένε το Φεβρουάριο οι κάθε λογής Ψευτοκουλτουριάρηδες) και ψηφίστε τους ικανότερους κατά την άποψή σας (δίχως κομματικά κριτήρια, ασφαλώς γιατί οι δικοί μας εκπρόσωποι δεν έχουν καμία σχέση με τα Πολιτικά Κόμματα) και παροτρύνατε και τους άλλους συναδέλφους που δυστυχώς έμαθαν να κάθονται στον καναπέ και να σχολιάζουν ότι «οι εκπρόσωποί τους είναι αδιάφοροι και δεν διεκδικούν αυτά που μας ανήκουν».
Αγώνας λοιπόν χρειάζεται, σύμπνοια και καθολική συμμετοχή, γιατί αλλιώς θα μας πάρει ο διάολος τον πατέρα. «Οι καιροί ου μενετοί» έλεγαν οι Πρόγονοί μας !!!  
(*) Αντγος ε.α. Νικόλαος Φωτιαδης / Επίτιμος Υδκτής Δ’Σ. Στρατού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.