papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2017-02-17

Επιστολή - πρόταση συναδέλφου για τις συντάξεις χηρείας

Συντάξεις χηρείας
Κύριε Παπαπαρίση Καλησπέρα,
Όσον αφορά τις συντάξεις χηρείας και τα μερίσματα, νομίζω πρέπει να γίνει μία κίνηση με προσφυγή στα δικαστήρια για να κριθούν αντισυνταγματικές οι διατάξεις του Κατρουγκαλονόμου. Νομίζω ότι πρέπει να γίνει μία συνεισφορά άλλος 5€, άλλος 10€, άλλος 20€, άλλος 50€ ότι θέλει και μπορεί ο κάθε συνάδελφος, εν ενεργεία ή εν αποστρατεία. Νομίζω ότι όσοι είναι ατόφιοι και δεν είναι κίβδηλοι θα ανταποκριθούν. Δεν πιστεύω ότι θα περάσει τέτοιο αίσχος στα αρμόδια δικαστήρια. Εξάλλου κατά τα κοινώς γνωστά στο άρθρο 21 του Συντάγματος ορίζονται:

<< 1.Η οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους.
2. Πολύτεκνες οικογένειες, ανάπηροι πολέμου και ειρηνικής περιόδου, θύματα πολέμου, χήρες και ορφανά εκείνων που έπεσαν στον πόλεμο, καθώς και όσοι πάσχουν από ανίατη σωματική ή πνευματική νόσο έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος.
3. Το Κράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών και παίρνει ειδικά μέτρα για την προστασία της νεότητας, του γήρατος, της αναπηρίας και για την περίθαλψη των απόρων.
4. Η απόκτηση κατοικίας από αυτούς που τη στερούνται ή που στεγάζονται ανεπαρκώς αποτελεί αντικείμενο ειδικής φροντίδας του Κράτους.
5. Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους.
6. Τα άτομα με αναπηρίες έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν μέτρων που εξασφαλίζουν την αυτονομία, την επαγγελματική ένταξη και τη συμμετοχή τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας. >>.
Και δεν πρέπει να νομίζουν, όπως νομίζουν πολλοί ότι οι αποφάσεις των δικαστηρίων είναι για τον τύπο. Τόσο καταλαβαίνουν, αυτό νομίζουν. Οι αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ για το Ν.4093/2012 και η απόφαση 244/2017 του Ελεγκτικού Συνεδρίου έγραψαν. Θα τις εκτελέσουν και θα πουν και ένα ποίημα. Επικοινώνησα τηλεφωνικά πριν από λίγο με τον Κο Θεοδώρου, πρόεδρο της Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ., του είπα αυτά που σας γράφω. Θα μπορούσε να γίνει προσφυγή από την Ε.ΣΠΕ.ΗΠ., την αντίστοιχη Ένωση της Θεσσαλίας κτλ.
Κύριε Παπαπαρίση, αυτοί έχουν ξεπεράσει τον διάβολο, έχετε το blog μπορείτε να προωθήσετε μία τέτοια ιδέα ή κάτι παρόμοιο. Δεν είναι μεγάλα τα δικαστικά έξοδα. Εγώ αν πάρει μπροστά μία τέτοια κίνηση προσφέρω 50€, και αν χρειαστεί και παραπάνω, επένδυση στην σωτηρία της ψυχής μας κάνουμε με τέτοιες ενέργειες. Να δείτε ότι θα ανταποκριθούν πάρα πολλοί.
Με εκτίμηση, ένας Τχης ε.α. από τα Ιωάννινα
(Δεν επιθυμεί να εμφανιστεί το ονοματεπώνυμό του)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.