papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2017-03-31

Εκρηκτική αλλά χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση Πετρόπουλου με αντιπροσωπεία κυριών που έχασαν πρόσφατα το σύζυγό τους


Πέμπτη, 30/3/2017 και ώρα 12:00, 20 κυρίες ανά την Ελλάδα που έχασαν πρόσφατα το σύζυγό τους και πλήττονται από τα ηλικιακά κριτήρια που εισήγαγε το άρθρο 12 του ν.4387/2016, πραγματοποίησαν «Σιωπηρή Συγκέντρωση Αξιοπρέπειας» έξω από το Υπουργείο Εργασίας.
Το αίτημα για συνάντηση με τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Πετρόπουλο, έγινε άμεσα αποδεκτό και κανονίστηκε να γίνει μετά τις 12:30. Η αντιπροσωπεία που αποφασίσθηκε να συμμετέχει αποτελείτο από την Έφη Καρακάση (σύζυγο γιατρού), την Αφροδίτη Πατάκη (σύζυγο δημοσιογράφου της ΕΡΑ), την Χριστίνα Τσέτουρα (σύζυγο στρατιωτικού), τον Απόστρατο Αξιωματικό Απόστολο Παπαπαρίση που συντονίζει την προσπάθεια αυτή, ενώ παρευρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΑΣΑ κ. Οδυσσέας Κουτσοποδιώτης. Από την πρώτη στιγμή εμφανίσθηκε η πρόθεση διεκδίκησης με δυναμικό τρόπο από τις κυρίες που συμμετείχαν στη συζήτηση το αυτονόητο δικαίωμα της επιβίωσης πολλές φορές με σκληρά αλλά καθαρά λόγια και επιχειρήματα. Αποκρούστηκε με ευκολία το επιχείρημα του κ. Υφυπουργού ότι η τρόικα ζητούσε περισσότερα και ότι η κυβέρνηση μετά από πολλές και δύσκολες διαπραγματεύσεις κατάφερε αυτό το αποτέλεσμα, αφού στην ουσία έλεγε ότι τις θυσίασε ως σύγχρονες Ιφιγένειες. 

Τονίσθηκε στον κ. Πετρόπουλο ότι πρόκειται για ένα κοινωνικό πρόβλημα που αφορά όλες τις κοινωνικές ομάδες και ότι θα γιγαντώνεται μέρα με την ημέρα, αφού θα προστίθενται όλο και νέα θύματα του επαίσχυντου και απάνθρωπου αυτού άρθρου του νόμου του Υπουργείου Εργασίας. Αναφέρθηκαν επίσης περιληπτικά στις τραγικές ιστορίες της κάθε Ελληνικής οικογένειας που χάνει ξαφνικά το στήριγμα της, αλλά και την αγωνία υγιών ανθρώπων αλλά κυρίως Συνανθρώπων μας που τους έχει διαγνωσθεί κάποια βαριά ασθένεια, «Τι θ’ απογίνουν οι γυναίκες μας; κραυγάζουν» Η ένταση κορυφώθηκε όταν ο κ. Υφυπουργός είπε «Θυσιάστηκαν οι συντάξεις χηρείας για να σωθούν οι συντάξεις άλλων.» ενώ ολοκλήρωσε λέγοντας, τα εξής: «Υπό τις παρούσες συνθήκες δεν πρόκειται ν’ αλλάξει τίποτα στο θέμα των Συντάξεων Χηρείας. Θα εξετάσουμε δυνατότητα οικονομικών μέτρων στήριξης.» Στην ερώτηση «Πότε και ποια θα είναι αυτά», απάντηση δεν υπήρξε. Λοιπές λεπτομέρειες δεν κρίνεται σκόπιμο να αναφερθούν αλλά οι κυρίες φεύγοντας από το γραφείο του κ. Υφυπουργού συνειδητοποίησαν ότι «Ο αγώνας τώρα ξεκινά».

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν: Σχεδόν σύσσωμο το ΔΣ της ΕΑΑΣ, με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο Αντγο ε.α. κ. Βασίλειο Ροζή, αντιπροσωπεία της ΠΟΑΣΥ με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Γρηγόρη Γερακαράκο, ο ΓΓ της ΠΟΑΣΑ που προαναφέρθηκε, ο πρόεδρος της ΠΟΣ Ταξχος ε.α. κ. Βασίλειος Νικολόπουλος, σχεδόν σύσσωμο το ΔΣ της ΣΑΑΤΧΣ με επικεφαλής τον ΓΓ Υπτγο ε.α. Ευστάθιο Δερμεντζόγλου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Πυροσβεστών Λάρισας Χρήστος Χαλκιάς, ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομίας Λάρισας κ. Βασίλειος Διβάνης και ο πρόεδρος ΣΑΑΤΧΣ (περιφέρεια Θεσσαλίας) Ανχης κ. Θεοδόσης Καραβίδας, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι για συμπαράσταση στις συζύγους των θανόντων συναδέλφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.