papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2017-03-02

«Κόλαση» με τα «χακί ακίνητα». Τι είπε ο Δαβάκης; (ΒΙΝΤΕΟ)



Δαβάκης μαινόμενος κατά Καμμένου για τα «χακί ακίνητα». Ο Λάκωνας πολιτικός μόνο λακωνικά δεν τα είπε στην βουλή. Η κόντρα θα έχει και συνέχεια. Επί μακρόν η αντιπολίτευση άκουγε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να ελπίζει πως θα μπορέσει να κερδίσει σημαντικά ποσά από τα ακίνητα των Ενόπλων Δυνάμεων. Ποσά που ίσως θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν και την αξιοπρέπεια των στελεχών. Φυσικά αυτό δεν έγινε και τώρα δυο χρόνια μετά ο Θανάσης Δαβάκης σηκώνει το θέμα για την Νέα Δημοκρατία. Είναι βέβαιο πως και ο τομεάρχης Άδωνις Γεωργιάδης σύντομα θα ακολουθήσει τα χνάρια του. Με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Άνθρακες ο θησαυρός από την αξιοποίηση των ακινήτων των Ενόπλων Δυνάμεων» ο Θανάσης Δαβάκης αναφερεται σε όσα έγιναν στην βουλή.
Τι λέει ο Θ. Δαβάκης
Αφορμή για την ερώτηση προς τον Πάνο Καμμένο αποτέλεσε όπως λέει ο Θανάσης Δαβάκης ο ισχυρισμός του κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό του 2017 ότι, με βάση τους πιο συντηρητικούς υπολογισμούς, τα έσοδα από την εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων θα φθάσουν μέσα στο 2017 τα 300 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σε βάθος τετραετίας μπορούν να αγγίξουν τα 500 με 600 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Θ. Δαβάκης εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον του για την πορεία της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και υπενθύμισε ότι η Νέα Δημοκρατία και ο ίδιος είχαν στηρίξει τα σχετικά με την Υπηρεσία Αξιοποίησης της Ακίνητης Περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων άρθρα του νόμου 4407/2016.
Στη συνέχεια, ζήτησε από τον υπουργό να καταθέσει απτά στοιχεία για τις εκτιμήσεις περί εσόδων τις οποίες ανέφερε στη Βουλή, καθώς και για τα περί ύπαρξης προτάσεων και διεθνών επενδυτικών σχεδίων πολλών δισεκατομμυρίων, με προέλευση από Αμπού Ντάμπι και Ισραήλ.
Δυστυχώς, λέει ο Θ. Δαβάκης, επτά μήνες μετά την ψήφιση του νόμου 4407/2016 και σχεδόν ένα έτος μετά την πρώτη αναφορά σε μεγάλες επενδυτικές προτάσεις, το μόνο που ο κύριος υπουργός παρουσίασε, εκτός του ήδη γνωστού ευχολογίου του, είναι η ύπαρξη ενός Μνημονίου Κατανόησης (MOU) με μη κατονομαζόμενο επενδυτή από το Άμπου Ντάμπι, καθώς και διαβεβαιώσεις περί ολοκλήρωσης της διαδικασίας στελέχωσης της αρμόδιας Υπηρεσίας Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και των διαδικασιών ανάπτυξης της σχετικής πλατφόρμας ηλεκτρονικών δημοπρασιών.
Καμία ολοκληρωμένη σύμβαση, καμία ουσιαστική ένδειξη ότι οι στόχοι των εσόδων είναι επιτεύξιμοι.
Κλείνοντας, ο Θ. Δαβάκης δεσμεύθηκε ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά το ζήτημα της αξιοποίησης των ακινήτων των Ενόπλων Δυνάμεων, με σκοπό τη μεγιστοποίηση των εσόδων των Ταμείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.