papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2017-04-17

Ακίνητα ΥΠΕΘΑ: Πόσο νοικιάζεται η πρώην Σχολή Ευελπίδων

Σχολή Ευελπίδων: Είναι ίσως τα γνωστότερα στρατιωτικά ακίνητα σε όλη την χώρα και αυτά που αξιοποιήθηκαν πρώτα πολύ πριν ξεκινήσει η κουβέντα για την αξιοποίηση των «χακί ακινήτων».

Τα δικαστήρια της Αθήνας στεγάζονται όπως είναι γνωστό στις εγκαταστάσεις της πρώην Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων. Ακόμα και σήμερα η φράση «στα δικαστήρια της Ευελπίδων» θυμίζει την χρήση που είχαν αρχικά αυτά τα ακίνητα.
Πρόσφατα η μίσθωση τους ανανεώθηκε για ακόμα 9 χρόνια. Το ποσό που θα εισπράξουν οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι και πάλι μικρό και με τίποτα δεν δικαιολογεί την αισιοδοξία για ενοίκια που θα σώσουν τα χακί Ταμεία και θα κάνουν την ζωή των στελεχών 
Η παραχώρηση από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) αφορά την χρήση των δεκατριών (13) κτηρίων αποκλειστικά για την λειτουργία των Δικαστηρίων (Πρωτοδικείο Αθηνών και Εισαγγελία Αθηνών), μετά του περιβάλλοντος αυτά χώρου.
Επίσης η παραχώρηση αφορά αποκλειστικά την λειτουργία των Δικαστηρίων, ήτοι Πρωτοδικείου και Εισαγγελίας Αθηνών, άνευ δικαιώματος για υπεκμίσθωση ή παραχώρηση χρήσης ή εκμετάλλευση δραστηριοτήτων εμπορικής φύσεως, εντός ή εκτός των κτηρίων (στον περιβάλλοντα χώρο), οι οποίες πλέον περνούν στην αποκλειστική αρμοδιότητα του ΤΕΘΑ, ως νομίμου ιδιοκτήτου του υπόψη εν γένει χώρου.
Το οικονομικό αντάλλαγμα για την παραπάνω παραχώρηση της χρήσης θα είναι μηνιαίο, κυμαινόμενο, για τα πρώτα 4 έτη 43.000€ μηνιαίως και για τα υπόλοιπα 5 έτη, 45.000€ μηνιαίως, δηλαδή ποσοστό προσαυξημένο κατά 5%, περίπου. Συνολικά σε 9 χρόνια θα μπούν στα Ταμεία 4.248.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.