papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2017-04-12

Εκδηλώσεις Μνήμης στη Σύρο τόπο καταγωγής του ήρωα Τχη (ΠΖ) Γεώργιο Δουράτσο


Με τη συμπλήρωση 76 χρόνων από την επίθεση της Γερμανίας εναντίον της Ελλάδας κατά μήκος της Ελληνο-Βουλγαρικής Μεθορίου έγιναν εκδηλώσεις απότισης οφειλόμενου φόρου τιμής προς το Διοικητή, καταγόμενο από τη Σύρο, του Οχυρού Ρούπελ, τότε Ταγματάρχη Πεζικού Γεώργιο Δουράτσο, τους Αξιωματικούς και Οπλίτες αυτού. Ο Συριανός Διοικητής, ως σύγχρονος Λεωνίδας, όταν Γερμανοί κήρυκες στις 9 Απριλίου 1941, μετά τη συνθηκολόγηση στη Θεσσαλονίκη, ζήτησαν την παράδοση του Οχυρού Ρούπελ απάντησε: Τα οχυρά δεν παραδίνονται, παρά μόνο όταν καταλαμβάνονται.

Η επιμνημόσυνη δέηση τελέσθηκε στην προτομή του Στρατηγού Γ. Δουράτσου, που κοσμεί κεντρική πλατεία της Αρχόντισσας του Αιγαίου Ερμούπολης. Στη συνέχεια ο Ταξίαρχος ε.α. Δημήτριος Μαϊτός αναφέρθηκε στη μεστή ομιλία του στη μάχη του Οχυρού Ρούπελ. Ακολούθησε κατάθεση στεφανιών, τήρηση ενός λεπτού σιγής και Εθνικός Ύμνος.
Την όλη εκδήλωση διοργάνωσε το Παράρτημα του Νομού Κυκλάδων της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού και παρακολούθησαν οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι Σωματείων, Συλλόγων, Συνδέσμων, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και κάτοικοι του νησιού.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.