papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2017-05-15

Ειδικά Μισθολόγια: Νομοθετούν την εργασία ΧΩΡΙΣ ΩΡΑΡΙΟ για όλους!

Ειδικά Μισθολόγια: Θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα παραβιάζει το άρθρο 127 του νομοσχεδίου, το οποίο νομοθετεί την εργασία χωρίς ωράριο!
Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ
Ενάντια σε κάθε έννοια δικαίου και εργασιακών δικαιωμάτων είναι το άρθρο 127 του νομοσχεδίου, καθώς καθιερώνει ουσιαστικά την εργασία χωρίς ωράριο, και την υπερωριακή απασχόληση των στρατιωτικών και των Σωμάτων Ασφαλείας, χωρίς αμοιβή.
Σύμφωνα με αυτό, καθιερώνεται επίδομα ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας, οι οποίες περιλαμβάνουν και την απασχόληση ΧΩΡΙΣ ΩΡΑΡΙΟ εργασίας ή ΠΕΡΑΝ του ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.


Η αμοιβή που απαιτεί ο νομοθέτης για να δουλεύουν ασταμάτητα οι στρατιωτικοί, χωρίς ωράριο νομοθετημένο, είναι η ακόλουθη: (Στην αριστερή στήλη είναι η αμοιβή για τους στρατιωτικούς και στην δεξιά για τα Σώματα Ασφαλείας)

Υπολογίζουν δηλαδή να δώσουν 100 με 150 ευρώ το μήνα στη μεγάλη πλειοψηφία των στρατιωτικών, τους υπαξιωματικούς για να δουλεύουν ασταμάτητα, χωρίς κατοχυρωμένο ωράριο εργασίας!
Είναι βέβαιο ότι το σημείο αυτό θα προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, καθώς η αμοιβή για την εργασία πέραν του ωραρίου, είναι βασική απαίτηση των στρατιωτικών. Το άρθρο αυτό ουσιαστικά καταργεί το ωράριο, ορίζοντας ότι οι στρατιωτικοί (και τα Σώματα Ασφαλείας) εργάζονται ΧΩΡΙΣ ωράριο!

2 σχόλια:

  1. Ένα στέλεχος ας πούμε ΕΠΟΠ Λοχίας που υπηρετεί στην Κομοτηνή και δουλεύει ΠΕΡΑΝ του 40ωρου του τέσσερις (4) 24ωρες υπηρεσίες μηνιαίως, με το παρόν νομοσχέδιο θα παίρνει ΟΣΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΚΑΙ ΠΡΙΝ
    και ΕΞΤΡΑ
    θα πληρώνεται το επίδομα για το χρόνο που απασχολήθηκε ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ 40 ωρών που η νομοθεσία προβλέπει;

    Ένα στέλεχος ας πούμε ΕΠΟΠ Λοχίας που υπηρετεί στην Σάμο και δουλεύει ΠΕΡΑΝ του 40ωρό του ομοίως τέσσερις (4) 24ωρες υπηρεσίες μηνιαίως, με το παρόν νομοσχέδιο θα παίρνει ΟΣΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΚΑΙ ΠΡΙΝ
    και ΕΞΤΡΑ
    θα πληρώνεται το επίδομα για το χρόνο που απασχολήθηκε ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ 40 ωρών που η νομοθεσία προβλέπει;
    Θα παίρνει πέραν αυτού ΚΑΙ 100 ευρώ;

    Ή μήπως ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ή ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ λεφτά θα του λένε πως πληρώνουν υπηρεσίες και επίδομα παραμεθορίου;

    https://s22.postimg.org/g36hugqqp/image.jpg
    https://s16.postimg.org/iarpa1j2d/100.jpg

    Όλη η αιτιολογική έκθεση εδώ
    http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c8827c35-4399-4fbb-8ea6-aebdc768f4f7/10057326.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά ακριβώς λέω εδώ ----> http://apostolospapaparisis.blogspot.gr/2017/05/eidiko-misthologio-sintakseis.html και κάτι παραπάνω. Συνδέω τις αποφάσεις του ΣτΕ, την προσωπική διαφορά και τις προαγωγές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.