papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2017-05-14

Ειδικά Μισθολόγια: Απόσυρση τώρα ζητούν οι στρατιωτικοί (βίντεο)

Την απόσυρση των διατάξεων που αφορούν στα ειδικά μισθολόγια και την εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ ζητούν οι στρατιωτικοί, λέει ο πρόεδρος της ΠΟΜΕΝΣ. Ο Δημήτρης Ρώτας, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) μιλώντας στο ArmyNow.net, ζητά την απόσυρση των διατάξεων που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας και την έναρξη διαλόγου για αυτά τα θέματα.
Παράλληλα ζητάει από τις οικογένειες των στρατιωτικών να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις στο πλευρό των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς οι στρατιωτικοί δεν έχουν τη δυνατότητα από το νόμο να λάβουν μέρος σε κάποια κινητοποίηση.
Πιο συγκεκριμένα, τα κύρια σημεία που αναφέρει είναι τα εξής:
  • Θα πρέπει να αποσυρθεί η διάταξη που αφορά τα ειδικά μισθολόγια των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
  • Θα πρέπει να επιστραφεί πρώτα το 50% της διαφοράς από την δικαστική δικαίωση που ήρθε μέσω Συμβουλίου Επικρατείας και σε δεύτερο χρόνο να συζητήσουμε εάν υπάρχει λόγος για δημιουργία νέου ειδικού μισθολογίου.
  • Επίσης θα πρέπει να αξιολογηθεί ποιοι θα πρέπει να παίρνουν το επίδομα παραμεθορίου, και να υπάρξει πρόβλεψη για την υπερωριακή εργασία.
  • Το πρόβλημα με το επίδομα παραμεθορίου, είναι ότι περικόπτονται κάποιες περιοχές που το έπαιρναν ήδη, ενώ σε άλλες περιπτώσεις το παίρνουν οι συνάδελφοι της ΠΑ και δεν το παίρνουν οι συνάδελφοι του Στρατού Ξηράς.
  • Επίσης σε άλλες περιπτώσεις προβλέπεται να δίνεται επίδομα στους δημόσιους υπαλλήλους που υπηρετούν σε κάποιο νομό, αλλά δεν προβλέπεται για τους στρατιωτικούς.
Η άποψη της ΠΟΜΕΝΣ είναι ότι οι εργαζόμενοι στις ΕΔ θα πρέπει να αποζημιώνονται για την τυχόν υπερωριακή εργασία. Δηλαδή δεν μπορεί ένας εργαζόμενος να δουλεύει 12 ώρες και να αποζημιώνεται για τις 8.
Άρα θα πρέπει να υπάρχει μια πρόβλεψη για αποζημίωση της υπερωριακής εργασίας όχι με τη μορφή επιδόματος, αλλά με τη μορφή της αποζημίωσης για τις ώρες που εργάζεται πραγματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.