papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2018-09-09

Εφαρμογή αποφάσεων ΣτΕ με καθυστέρηση 4 ετών εξήγγειλε ο Τσίπρας

«Ήδη όμως από σήμερα κιόλας, και πριν το τέλος του 2018, οι δυνατότητές μας από τη θετική πορεία της οικονομίας είναι διευρυμένες», είπε και πρόσθεσε πως «έτσι, μπορούμε, πέραν της πιθανής απόδοσης μερίσματος για την οποία θα έχουμε σαφή εικόνα προς το τέλος του έτους, να αποκαταστήσουμε αδικίες των μνημονίων και να επιστρέψουμε στους δικαιούχους ποσά που παρανόμως παρακρατήθηκαν».
"Μέχρι το τέλος του έτους, λοιπόν, καταβάλλουμε σε ένστολους των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων, καθώς και σε δικαστικούς και πανεπιστημιακούς, αναδρομικά ύψους συνολικά 1 δισεκατομμυρίων ευρώ", ανακοίνωσε ο Αλ. Τσίπρας.
Για τις επικείμενες περικοπές των συντάξεων απο την 1/1/2019
«Η μεγάλη αγωνία όμως σήμερα αφορά στο εάν τα μέτρα που απαίτησε το ΔΝΤ για το 2019 θα εφαρμοστούν ή όχι», σχολίασε ο Αλ. Τσίπρας. Τόνισε με σαφήνεια ότι «σύμφωνα με τα στοιχεία και τις προβλέψεις που έχουμε για το 2019 η θέση, οι απόψεις και τα επιχειρήματα του ΔΝΤ δεν επιβεβαιώνονται». Δήλωσε βέβαιος ότι αντίθετα ο στόχος για 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα το '19 μπορεί να επιτευχθεί και χωρίς την εφαρμογή του εν λόγω μέτρου.
«Αυτή τη θέση, αφού την επαληθεύσουμε από τα στατιστικά στοιχεία το επόμενο διάστημα, θα την εξηγήσουμε στους ευρωπαίους εταίρους μας στην Κομισιόν, οπού θα παρουσιάσουμε, όπως όλες οι χώρες της ευρωζώνης, περί τα μέσα Οκτωβρίου, τον προϋπολογισμό του 2019», σημείωσε.
Υπογράμμισε δε ότι «ήδη διαφαίνεται ότι οι εταίροι μας αποδέχονται και είναι ευτυχείς για τη νέα δημοσιονομική πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί, αλλά εμείς ταυτόχρονα θα τους εξηγήσουμε ότι το μέτρο αυτό, πέρα από αχρείαστο δημοσιονομικά είναι και μη διαρθρωτικό αλλά και αντιαναπτυξιακό».
Διαβαστε και αυτό για να δείτε ποσο κοντά έπεσε... http://apostolospapaparisis.blogspot.com/2018/02/trimeles-symvoulio-ste.html?m=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.