papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2018-12-23

Αίτηση Επιφύλαξης για μη ορθή επιστροφή παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών

Όπως έχω αναφέρει στο άρθρο μου [ΕΔΩ] συνάδελφοι με φαινομενικά ίδια χαρακτηριστικά είναι δυνατόν να διαφέρουν κάπου ανεπαίσθητα (πχ διαφορετική μετοχική σχέση με τα μετοχικά ταμεία) πλην όμως αυτό να επηρεάζει σημαντικά το τελικό πληρωτέο της επιστροφής των παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών.
Επειδή όμως έχουν παρατηρηθεί ακρότητες κυρίως προς τα κάτω ευκόλως συνάγεται ότι έχουν γίνει και σοβαρά λάθη. Ο μόνος τρόπος να αποδειχθεί η ορθότητα ή μη του αποτελέσματος είναι να εκδοθεί για τον καθένα από εμάς ένα έγγραφο, όπου να εξηγεί τον τρόπο υπολογισμού. Όχι όμως γενικό και αόριστο αλλά προσωποποιημένο με νόμους, αιτιολογία, αριθμούς και ποσοστά.
Κατόπιν των παραπάνω και με δεδομένο ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους ενημέρωση, καλό είναι όποιος νομίζει ότι αδικήθηκε ή/και όποιος επιθυμεί την πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ, να υποβάλει στον ΕΦΚΑ/ΓΛΚ μία αίτηση επιφύλαξης όπως φαίνεται στο τέλος του παρόντος. 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1η: Η αρχική αίτηση συντάχθηκε από τον συνάδελφο του Οικονομικού Γιάννη Αντωνιάδη, με τις εξής παρατηρήσεις. (1) Κάποιες παραγράφους όπως π.χ. η 2, μπορείτε να τις αφαιρέσετε εφόσον δεν επαληθεύονται. (2) Μπορείτε εάν το επιθυμείτε πλην του ΕΦΚΑ/ΓΛΚ να κοινοποιήσετε την παρούσα και στην ΗΔΙΚΑ, ως φορέα που προέβαινε στον υπολογισμό των ανωτέρω ποσών (κατόπιν υποβολής των ατομικών μας στοιχείων, φυσικά, από το ΓΛΚ). (3) Υπενθυμίζεται επίσης πως ένα (μικρό) ποσό από τις ανωτέρω παρανόμως παρακρατηθείσες συντάξιμες αποδοχές μου, εκχωρείτο στα ΜΤ & ΕΚΟΕΜ μας. 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2η: Επειδή συμφωνώ με την ενέργεια του συναδέλφου δεν έκρινα σκόπιμο να συντάξω μία νέα αίτηση, παρά μόνον πρόσθεσα στο τέλος και αίτημα αποστολής αναλυτικού υπολογισμού του ποσού που κατατέθηκε σε περίπτωση που η κυβέρνηση το ...παραλείψει. 
Γράφει ο Απόστολος Παπαπαρίσης

2 σχόλια:

  1. Καλά Χριστούγεννα και Χρόνια Πολλά Απόστολε.
    Δεν θα ανοίξει φόρμα ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης? Ή θα πάει μόνο με ταχυδρομείο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.