papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2019-01-03

Τι είπε ο ΕΦΚΑ/ΓΛΚ και το ΥΠΕΚΑ στο ΔΣ/ΠΟΑΣΑ για το "μπάχαλο" με τα αναδρομικά (επιστροφή παρανόμως παρακρατηθέντων)

Σήμερα (2.1.2019) ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΑ Χριστακόπουλος Ευάγγελος, ο Αντιπρόεδρος Βοργιάς Κων/νος και το μέλος του ΔΣ και Νομικός Σύμβουλος Καλογιαννάκης Νικήτας, επισκέφθηκαν τον ΕΦΚΑ/Γ.Λ.Κ και συγκεκριμένα τη Διευθύντρια Στρατιωτικών Συντάξεων, στην οποία έθεσαν τα κάτωθι ζητήματα: 
1) Πληθώρα αποστράτων δεν έλαβαν Αναδρομικά.
2) Μεγάλος αριθμός αποστράτων παρουσίασε σημαντική απόκλιση μεταξύ δικαιούμενων και ληφθέντων αναδρομικών. 
3) Τέθηκε το ζήτημα λήψης μόνο 47 μηνών αναδρομικών αντί των δικαιούμενων 77 μηνών. 
Για τα ανωτέρω ζητήματα, η Δ/ντρια μας δήλωσε: 
1) Όσοι δεν έλαβαν καθόλου αναδρομικά (5.500 έως 6.000), ο υπολογισμός τους θα γίνει έως τον μήνα Μάρτιο 2019. 
2) Όσοι έλαβαν μειωμένα ποσά, θα γίνει επανέλεγχος εντός 2μηνου και ο οποίος θα επεκταθεί σε όλους τους Αποστράτους. 
Η Ομοσπονδία μας κατέθεσε σχέδιο Αίτησης - Δήλωσης για διόρθωση των Αναδρομικών και πρότεινε την ηλεκτρονική ανάρτηση της, ώστε κάθε δικαιούχος να μπορεί ατομικά να την συμπληρώσει. 
Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, και εν απουσία του κ. Υπουργού, έθεσαν στην Δ/ντρια του, τα κάτωθι: 
--Το πρόβλημα των ληφθέντων Αναδρομικών, στο οποίο η κ Διευθύντρια μας δήλωσε ότι μέχρι τον Μάρτιο οι όποιες στρεβλώσεις και λάθη θα διορθωθούν. 
--Επίσης της έθεσε το θέμα της Οικονομικής Ενίσχυσης της Ομοσπονδίας (το 0,20 €) και μας δήλωσε ότι εντός 2μηνου θα επιλυθεί. 
Συνάδελφοι αποδεικνύεται περίτρανα ότι η ΠΟΑΣΑ τις μέρες αυτές, μέρες ξεκούρασης και αναψυχής, επαγρυπνά και αγωνίζεται για την υλοποίηση των διεκδικήσεων των Αποστράτων. Καλή Χρονιά με Υγεία και Δύναμη σε όλους. 
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΟΑΣΑ

2 σχόλια:

  1. Λαθος η τοποθετηση...η απαιτηση επρεπε να ειναι να γινει ο υπολογισμος των αναδρομικων χωρις τις μνημονιακες κρατησεις και μειωσεις της ΕΑΣ και των ν. 4051 & 4093/12 που κριθηκαν αντισυνταγματικες και οφειλει η πολιτεια να παυσει την επιβολη τους...αν ειμαστε ευνομουμενο κρατος και οχι μπανανια...ο οποιος επανυπολογισμος πιθανον να προσφερει καποια ψιχουλα αφου οι μνημονιακες μειωσεις και κρατησεις μαζι με το ΦΕ ξεκινουν απο 70% και φτανουν το 120% αναλογα με τη συνταξη του καθε αποστρατου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτο το μπαχαλο δεν επιτρεπεται απο δημοσια υπηρεσια και δεν πιστευουμε οτι μεχρι τον Μαρτιο θα διορθωσει αυτα τα λαθη της .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.