papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2019-05-18

Πως ψηφίζουμε Υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους! Τόπος διαμονής και δικαίωμα ψήφου στην Εκλογική Περιφέρεια ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ (παράδειγμα)

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αφορά μόνον όσους διαμένουν και έχουν δικαίωμα ψήφου στην Εκλογική Περιφέρεια ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ. Για την εκλογική Περιφέρεια Λαρισαίων και Κοιλάδας το ψηφοδέλτιο είναι διαφορετικό.

Ο εκλογέας έχει δυνατότητα να τοποθετήσει μέχρι 3 σταυρούς στην Εκλογική Περιφέρεια ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ και μέχρι 1 σταυρό στις Λοιπές Εκλογικές Περιφέρειες, που είναι της ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ και της ΚΟΙΛΑΔΑΣ, όπως φαίνεται στο υπόδειγμα. Τα ονοματεπώνυμα των υποψηφίων είναι τοποθετημένα κατά αλφαβητική σειρά επωνύμου και είναι για τη Δημοτική Παράταξη "Λάρισα Μπροστά", 6 στην Εκλογική Περιφέρεια ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ και 68 στις Εκλογικές Περιφέρειες ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ και ΚΟΙΛΑΔΑΣ. 

Για την Εκλογική Περιφέρεια ΚΟΙΛΑΔΑΣ και για τους Υποψήφιους Διαμερισματικούς Συμβούλους θα υπάρξει και νέα ανάρτηση.

Εγκύκλιος υπ’ αριθμ. 12 για τη διενέργεια των εκλογών της 26ης Μαΐου 2019 για την ανάδειξη
Σταυροί προτίμησης 
--Ο εκλογέας εκφράζεται υπέρ των υποψηφίων με σταυρό προτίμησης, ο οποίος σημειώνεται παραπλεύρως του ονόματος του υποψηφίου. 
--Ο σταυρός σημειώνεται με στυλό μαύρης ή κυανής απόχρωσης δίπλα στο ονοματεπώνυμο του κάθε υποψηφίου, είτε δεξιά είτε αριστερά. 
--Σταυρός προτίμησης που σημειώνεται με διαφορετικό τρόπο θεωρείται ότι δεν είναι εγγεγραμμένος και η εγκυρότητα του ψηφοδελτίου ελέγχεται, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 28 του ν.3852/2010. 
--Στον υποψήφιο δήμαρχο δεν σημειώνεται σταυρός προτίμησης, εάν όμως τεθεί σταυρός το ψηφοδέλτιο δεν ακυρώνεται για το λόγο αυτό. 
--Κατά την επαναληπτική ψηφοφορία δεν τίθεται σταυρός προτίμησης. Η ύπαρξη όμως σταυρού προτίμησης σε ψηφοδέλτιο δεν συνεπάγεται την ακυρότητα αυτού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.