papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2020-04-02

Αίτηση Ενημέρωσης Μερισματούχου από ΜΤΣ για 13ο μέρισμα, PICAR, ΝΙΜΤΣ και μισθό προέδρου ΔΣ του ΜΤΣ

Την 26η Μαρτίου 2020 το πρωί υπέβαλα το παρακάτω e-mail στο ΜΤΣ με κοινοποίηση στην ΕΑΑΣ με την παράκληση να επιδοθεί στον πρόεδρο του ΔΣ του ΜΤΣ που είναι και πρόεδρος του ΔΣ του ΝΙΜΤΣ Αντγο ε.α. κ. Μυτιληνάκη Αντώνιο, τον πρόεδρο του ΔΣ της ΕΑΑΣ και μέλος του ΔΣ του ΜΤΣ και του ΝΙΜΤΣ Αντγο ε.α. κ. Ροζή Βασίλειο και σε όλα τα μέλη του ΔΣ του ΜΤΣ και του ΔΣ της ΕΑΑΣ. Η αίτηση ενημέρωσης περιέχει τέσσερα θέματα: (1) Για το 13ο μέρισμα που δεν δόθηκε μόνον από το ΜΤΣ. (2) Για το θέμα της PICAR (προσφυγή ΜΤΣ κατά Πειραιώς-Καρούζος). (3) Τη διάθεση για 4 μήνες του ΝΙΜΤΣ. (4) Για την τυχόν αύξηση του μισθού του προέδρου του ΔΣ του ΜΤΣ.
Για το με α/α (3) θέμα υπήρξαν σχετικές αναρτήσεις μέσω fb την ίδια ημέρα το απόγευμα από τον πρόεδρο του ΔΣ του ΜΤΣ και του ΝΙΜΤΣ Αντγο ε.α. Αντώνιο Μυτιληνάκη, τον πρόεδρο του ΔΣ της ΕΑΑΣ και μέλος του ΔΣ του ΜΤΣ και του ΝΙΜΤΣ Αντγο ε.α. Βασίλειο Ροζή, τον πρόεδρο της ΠΟΣ Ταξχο ε.α. Βασίλειο Νικολόπουλο και τον νέο πρόεδρο του ΔΣ της ΕΑΑΣ Αντγο ε.α. Σταύρο Κουτρή που θα αναλάβει, όπως προβλέπεται, την 1 Μαΐου 2020.
---------------------------------------------------------------------------------
ΠΡΟΣ: Πρόεδρο ΔΣ / ΜΤΣ,                                         Συνταγματάρχης (ΤΧ) ε.α.
                                                                                    Παπαπαρίσης Απόστολος
                                                                                    του Γεωργίου
                                                                                    ΑΦ ΜΤΣ 601/908000
ΚΟΙΝ.: Πρόεδρο ΔΣ / ΕΑΑΣ                                                 Λάρισα 26 Μαρτίου 2020 
            Διοικητικά Συμβούλιο ΜΤΣ και ΕΑΑΣ             
                                                                     
ΘΕΜΑΑίτηση Ενημέρωσης από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού
Αξιότιμοι κύριοι Πρόεδροι και μέλη των ΔΣ του ΜΤΣ και της ΕΑΑΣ,
με την παρούσα ηλεκτρονική επιστολή και με την ιδιότητα του μερισματούχου του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, έχοντας νόμιμο συμφέρον από την πορεία αυτού, αιτούμαι την επίσημη ενημέρωση μου από τον πρόεδρο του ΔΣ του ΜΤΣ, για τα παρακάτω θέματα:
α. Την 7η Ιανουαρίου 2020, ο τέως πρόεδρος του ΔΣ του ΜΤΣ προέβη σε ενημέρωση με τίτλο «Εξέταση Δυνατότητας Χορήγησης Έκτακτου Επιδόματος στους Μερισματούχους ΜΤΣ το 2019». Από τότε αν και έχουν παρέλθει 60 ημέρες ουδεμία ενημέρωση είχαμε. Με δεδομένο ότι το ΜΤΑ και το ΜΤΝ έχουν ήδη προβεί στη χορήγηση 13ου μερίσματος και η τελευταία παράγραφος της προαναφερθείσης ενημέρωσης έγραφε επακριβώς «Το θέμα δύναται να επανεξεταστεί με βάση τη διαμόρφωση των οικονομικών δεδομένων του 2019 και την απαιτούμενη τροποποίηση του κανονιστικού πλαισίου χορήγησης έκτακτου οικονομικού επιδόματος στους μερισματούχους του Μετοχικού Ταμείου Στρατού.», παρακαλούμε μας ενημερώσετε για τις ενέργειες που έχετε ήδη κάνει και τα αποτελέσματα αυτών.
β.  Την 31η Δεκεμβρίου 2019, αναρτήθηκε «Ανακοίνωση Κατάθεσης Αγωγής του ΜΤΣ κατά της PICAR», προκειμένου να αναπροσαρμοσθεί το καταβαλλόμενο σήμερα μίσθωμα του εν τω ιστορικώ περιγραφόμενου μισθίου για το χρονικό διάστημα από της επιδόσεως της παρούσης έως και την 31/12/2021. Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε ποιος δικηγόρος ή δικηγορικό γραφείο ανέλαβε την εν λόγω πολύ σοβαρή για τα έσοδα του ΜΤΣ υπόθεση και ποια η πιθανή ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης.
γ.   Με το άρθρο 45 της ΠΝΠ (Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου) με ΦΕΚ-Α-68/20 Μαρτίου 2020 διατίθεται το Νοσηλευτικό ίδρυμα Μετοχικού ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ) για τέσσερις μήνες για την κάλυψη έκτακτων αναγκών δημόσιας υγείας που συνδέονται με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19. Επειδή διαβάζουμε στο διαδίκτυο ενημερώσεις από τον πρόεδρο του ΔΣ της ΕΑΑΣ που είναι και μέλος του ΔΣ του ΝΙΜΤΣ αλλά και από τον πρόεδρο του ΔΣ της ΠΟΣ που παραθέτει ενημέρωση που έλαβε από εσάς, παρακαλούμε όπως έχουμε την απευθείας επίσημη ενημέρωση από εσάς που είστε πρόεδρος του ΔΣ του ΜΤΣ αλλά και του ΔΣ του ΝΙΜΤΣ πχ Που θα εξυπηρετούνται με προτεραιότητα οι συνάδελφοι συνταξιούχοι που είχαν στο ΝΙΜΤΣ; Θα καταγράφεται αυτό στην ΚΥΑ που πρόκειται να εκδοθεί; (υπήρξε ανάρτηση το απόγευμα της ιδίας ημέρας από τον κ. πρόεδρο του ΔΣ του ΜΤΣ στο fb)
δ. Τέλος, με το προηγούμενο καθεστώς ο πρόεδρος του ΔΣ του ΜΤΣ, ανεξαρτήτως ηλικίας, αν επέλεγε να έχει μισθό με αυτή την ιδιότητα αναστελλόταν πλήρως η κύρια σύνταξη του και το μέρισμα του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το "όφελος" της εργασίας του στο ΜΤΣ να ήταν της τάξεως των 300 έως 500 ευρώ περίπου μηνιαίως. Με το ν.4670/28.02.2020 αναστέλλεται η κύρια σύνταξη και το μέρισμα σε όσους δεν έχουν συμπληρώσει το 61o έτος της ηλικίας τους έως και τις 28.2.2021 και το 62ο έτος από την 1η.3.2022 και εφεξής. Για τους υπόλοιπους πέραν του μισθού του προέδρου θα καταβάλλεται και το 70% της κύριας σύνταξης και του μερίσματος. Κατόπιν των παραπάνω, παρακαλώ γνωρίστε μου: (1) Αν υπάρχει απόφαση του ΔΣ του ΜΤΣ για αύξηση του μισθού του προέδρου. (2) Αν ναι, πότε λήφθηκε αυτή, ποιο το ποσό των μικτών αποδοχών πριν και μετά την απόφαση και με τι στοιχεία είναι αναρτημένες οι πληροφορίες αυτές στη διαύγεια. (3) Αν υπάρχει, προτίθεστε μετά το ν.4670/2020 να αναλάβετε πρωτοβουλία, προκειμένου να επανεξεταστεί η απόφαση αυτή με βάση τα νέα δεδομένα;
Με εκτίμηση,
Αποστόλης Παπαπαρίσης
Μερισματούχος του ΜΤΣ

5 σχόλια:

  1. Μπράβο κύριε Παπαπαρίση. Επιτέλους κάποιος που ψάχνει για το συμφέρον των αποστράτων. Έχουμε φάει πολύ σανό πάντως και μερικοί στις καρέκλες τους ως συνήθως να μην σπάσουν τα αυγά. Σάς ευχαριστώ πολύ για την ενέργεια σάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο Απόστολε,
    Μόνο εσύ μπορείς επάξια να μας αντιπροσωπεύεις....
    Πρέπει να γίνουν οι απαιτούμενες αλλαγές στον κανονισμό της ΕΑΑΣ
    και να επιτραπεί επιτέλους η συμμετοχή ΑΞΙΩΝ ανθρώπων ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μυτιληνάκης Αντώνιος. ΟΥΔΈΝ ΣΧΌΛΙΟΝ. Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σας Κε Παπαπαρίση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απόστολε, συγχαρητήρια! Ειδικά για το 1ο θέμα, μολονότι λάβαμε υποσχέσεις ότι θα εξετασθεί ευνοϊκά το θέμα, φαίνεται ότι παραπέμφθηκε, Και Αυτό, στις καλένδες! Όσο δε μιλάμε, είμαστε καλοί. Όταν μιλήσουμε, φάτε μία υπόσχεση, μέχρι να το ξεχάσετε! Βαράτε νομή, και φάτε σανό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.