papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2019-01-15

Αντιπροσωπεία της ΠΠΛ-Μ στο γραφείο του Κόκκαλη στη Λάρισα - Τι ελέχθη - Βίντεο

Στο πλαίσιο των δράσεων για την μη κύρωση από την Ελληνική Βουλή της επαίσχυντης "συμφωνίας των Πρεσπών", αντιπροσωπεία της "Πρωτοβουλίας Πολιτών Λάρισας για τη Μακεδονία" βρέθηκε το πρωί της Τρίτης έξω από τα γραφεία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλη Κόκκαλη, για να εκφράσει την αντίθεσή της στην πρόθεση του να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία παρέδωσε επιστολή - υπόμνημα απευθυνόμενη στον ίδιο. 
Την επιστολή παρέλαβε η γραμματέας κ. Χρύσα Κοθρά, αφού ως γνωστόν ο κ. Κόκκαλης βρίσκεται στην Κίνα, η οποία διαβεβαίωσε ότι θα παραδώσει την επιστολή στον k. υφυπουργό. Το μέλος της συντονιστικής επιτροπής κ. Απόστολος Παπαπαρίσης που παρέδωσε την επιστολή είπε μεταξύ άλλων και τα εξής: <<Να θυμάται ο κ. υφυπουργός ότι η Λάρισα είναι μικρή πόλη και θυμάται ότι δεν εξελέγη για να στηρίξει μία κυβέρνηση που ετοιμάζεται να ψηφίσει την απαράδεκτη και προδοτική "συμφωνία των Πρεσπών". Είναι σαν να δίνει στον κ. Τσίπρα το στυλό να υπογράψει τη φερόμενη ως συμφωνία. Πρέπει να αναρωτηθεί πως θα ήθελε να τον θυμούνται οι συμπολίτες του, ως πατριώτη ή ως συμφεροντολόγο. Αν δεν θέλει η ιστορία να τον γράψει με μελανά χρώματα, θα πρέπει να μην δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Τσίπρα. Να μην παρεξηγήσει την ευγένεια του κόσμου. Η Λάρισα βράζει.>>
Στην παραπάνω φωτογραφία φαίνονται ακόμα ο Ιωάννης Νταγιάκας, ο Βασίλειος Πουλιάνας και η Βούλα Σπυροπούλου, μέλη της συντονιστικής επιτροπής της ΠΠΛ-Μ. 



Ες αύριον (16/1/2019) τα νεώτερα

Ακολουθεί η επιστολή - υπόμνημα που παραδόθηκε 
Αξιότιμε κ. Βασίλειε Κόκκαλη,
Τα μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών Λάρισας για τη Μακεδονία, εκφράζοντας, μετά βεβαιότητας, τη συντριπτική πλειοψηφία των Πολιτών της Λάρισας, διαφωνούμε απολύτως με τη «Συμφωνία των Πρεσπών», καθώς αυτή βλάπτει καίρια την υπόσταση της Ελλάδας και τον Ελληνισμό.
Πρώτιστο και υψίστης σημασίας γεγονός είναι το ότι η «Συμφωνία» αυτή έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με τη θέληση της μεγάλης πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού.
Κορυφαία παραβίαση του Ελληνικού Συντάγματος είναι το ότι καλείσαι να γίνεις συνένοχος με την ψήφο σου σε μια εγκληματική πράξη κατά του Πολιτεύματός μας, αφού σου ζητούν να υπερψηφίσεις μία «Συμφωνία», η οποία ήδη σήμερα, Ιανουάριο του 2019,θεωρείται πλέον λήξασα. Στη «Συμφωνία των Πρεσπών» στο Άρθρο 1, παρ.4, εδ. ε΄, ορίζεται ότι: «Το Δεύτερο Μέρος (δηλ. η ΠΓΔΜ)θα ολοκληρώσει in toto (στο σύνολό τους) τις συνταγματικές τροποποιήσεις έως το τέλος του 2018». Το γεγονός αυτό συνιστά ουσιώδη λόγο παραβίασης του άρθρου 60 της Συνθήκης της Βιέννης  (λόγω εκπνοής τεθείσης προθεσμίας). Έτσι, η μη έγκαιρη τροποποίηση του Συντάγματος της ΠΓΔΜ αντιβαίνει στην ίδια τη «Συμφωνία των Πρεσπών».
Θέλουμε να τονίσουμε το γεγονός, ότι η «Συμφωνία των Πρεσπών» έγινε χωρίς την έγκριση του Ελληνικού Λαού (ο πρωθυπουργός κ. Α. Τσίπρας χωρίς αμφιβολία φοβήθηκε το δημοψήφισμα), ενώ το άρθρο 1 παρ. 2 του Συντάγματός μας αποσαφηνίζει πως «Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία». Ο Ελληνικός Λαός αποφάσισε σε πάνδημα, μεγαλειώδη Συλλαλητήρια σε 24 και πλέον πόλεις της Ελλάδος, με ειδικά ψηφίσματα σε 43 δήμους της Μακεδονίας μας, με συλλογή πολλών εκατοντάδων χιλιάδων υπογραφών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ότι αυτή η «Συμφωνία» δεν είναι προς το συμφέρον του. Επομένως, ο αριθμός των 151 βουλευτών είναι ελάχιστος για να αποφασίσει, παραβλέποντας την εκφρασμένη πλειοψηφία του 85% του Ελληνικού Λαού, για ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα. Άλλωστε, το άρθρο 28 παρ. 2 του Συντάγματος αναφέρει ότι σε αυτή την περίπτωση: «…απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών».
Ουδαμού, στις Συνταγματικές διατάξεις ή στην κείμενη νομοθεσία, προβλέπεται η δυνατότητα ή η αρμοδιότητα του Υπουργού Εξωτερικών να εκχωρεί από μόνος του την πανάρχαιη Εθνική μας Ιστορία, επιτρέποντας στους Σλαβοαλβανούς των Σκοπίων να αυτοαποκαλούνται «Μακεδόνες» και η Βουλγαροσλαβική γλώσσα τους «Μακεδονική».
Η «Συμφωνία» δεν λύνει το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Πολλώ δε μάλλον, δεν το λύνει erga omnes. Και ενώ προβλέπει ότι το κράτος θα ονομάζεται «Βόρεια Μακεδονία», εν τούτοις:
1.Η ιθαγένεια θα είναι σκέτο «μακεδονική» (αφορά σε όλους τους πολίτες της χώρας). Η ιθαγένεια δημιουργεί ταυτότητα, άρα αναγνωρίζει εθνότητα. Η γλώσσα θα ονομάζεται σκέτο «μακεδονική».
2.Τα διεθνή σύμβολα θα είναι MK και MKD, δηλαδή σκέτο «Μακεδονία».
3.Τα εμπορεύματά τους θα είναι σκέτο «μακεδονικά». Όσα ελληνικά προϊόντα χρησιμοποιούν σήμερα την ίδια ονομασία προέλευσης, θα πρέπει να κάνουν αίτηση για να το διατηρήσουν, εάν εγκριθεί από κοινή εμπορική επιτροπή, ή να προσφύγουν σε διεθνή διαιτησία.
4.Το επίθετο «μακεδονικός/η/ο» όσον αφορά σε πρόσωπα, αντικείμενα, αφηρημένες έννοιες, θα μονοπωλείται από τους Σκοπιανούς, δεδομένου ότι αυτοί θα το έχουν στο όνομα του κράτους.
5. Παραμένει στο άρθρο 36 του Συντάγματος των Σκοπίων,και μετά τις τροποποιήσεις που έκαναν, η αναφορά σε «μακεδονικό κράτος» χωρίς τον προσδιορισμό «βόρειο».
6. Η ασυμμετρία ότι για εκείνους το «Μακεδονία» θα είναι το όνομα μιας κρατικής οντότητας με διεθνή εκπροσώπηση, υποκείμενο στο Διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς σχέσεις, ενώ για την Ελλάδα θα είναι –στην καλύτερη περίπτωση– όνομαμίας εσωτερικής περιφέρειας, άρα μόνο εσωτερικής χρήσης, παράγει όλες τις παραπάνω προβληματικές συνθήκες, με αποτέλεσμα όχι απλώς να μην λύνει το λεγόμενο «Μακεδονικό ζήτημα», αλλά να το διαιωνίζει και να το δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο, εις βάρος μάλιστα των εθνικών μας συμφερόντων.
7. Η υποτιθέμενη επιτυχία της «Συμφωνίας» ήταν το άρθρο 7, όπου διαχωρίζεται η έννοια της Μακεδονίας. Κανείς δεν διάβασε προσεκτικά την παράγραφο 5,όπου αναφέρεται ότι «Τίποτα στην παρούσα Συμφωνία δεν αποσκοπεί στο να υποτιμήσει καθ’ οιονδήποτε τρόπο, ή να αλλοιώσει ή να επηρεάσει τη χρήση από τους πολίτες εκάστου Μέρους». Δηλαδή, δεν μπορεί η Ελλάδα να επηρεάσει την χρήση του όρου «Μακεδονία» από τους Σκοπιανούς.
8. Μετά την πρόσφατη Συνταγματική τροποποίηση στα Σκόπια, στο άρθρο 36 παραμένει η αναφορά σε «Μακεδόνες», που δεν είναι πολίτες της χώρας, αλλά αποτελούν «Διασπορά του Μακεδονικού λαού». Η αναφορά σ’ αυτούς, ως σκέτο «Μακεδόνες» αφ’ ενός αναγνωρίζει «εθνότητα Μακεδόνων», η οποία χρήζει φροντίδας και προστασίας από το «μακεδονικό κράτος» αφ’ ετέρου εγγυάται τα δικαιώματα όσων εκδιώχθηκαν ή κυνηγήθηκαν «κατά τη διάρκεια των μακεδονικών εθνοαπελευθερωτικών αγώνων». Διατηρείται, δηλαδή, αναλλοίωτος ο «αλυτρωτικός-επεκτατικός» χαρακτήρας του Συντάγματος.
9. Μετά την τροποποίηση του Συντάγματος στα Σκόπια, παραμένει στο Προοίμιο αυτού η αναφορά στην διακήρυξη της ASNOM το 1944 (Αντιφασιστική Διάσκεψη για την Εθνική Απελευθέρωση της «Μακεδονίας»). Στην διακήρυξη αυτή προβλέπεται ρητά ο στόχος της«Ένωσης των “Μακεδόνων” της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της “Μακεδονίας” σε ένα κράτος».
10. Η Ελλάδα υποχρεώνεται να παραχωρήσει την εμπειρία, τεχνογνωσία και τους πόρους της σε όλα τα πεδία της πολιτικής, επιστημονικής και άλλης ανθρώπινης δραστηριότητας και, μάλιστα, χωρίς κανένα απολύτως αντάλλαγμα από την πλευρά των Σκοπιανών (άρθρα 9-18).
11.Επιβάλλεται στην χώρα μας (άρθρο 13), λόγω του ότι τα Σκόπια είναι περίκλειστο κράτος, να ισχύσουν οι «προβλέψεις της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας», αλλά και συμφωνίες που «θα εφαρμόζονται και όταν θα συνομολογούνται», δηλαδή στο μέλλον. Έτσι η χώρα μας υποχρεώνεται να παραδώσει από τώρα«προς συνεργασία» τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και Καβάλας και στο μέλλον την Α.Ο.Ζ. της. Ταυτόχρονα, απουσιάζει κάθε είδους ποινική ρήτρα σε περίπτωση παραβιάσεως της «Συμφωνίας» από τους Σκοπιανούς. Επομένως, η Ελλάδα δεν θα μπορεί να ξεφύγει απ’ αυτήν τη «Συμφωνία» ποτέ!
Συμπερασματικά, πρόκειται για μία εθνικά απαράδεκτη «Συμφωνία», η οποία αφ’ ενός υπονομεύει ευθέως τα συμφέροντα των Ελλήνων και αφ’ ετέρου επιβραβεύει και ενθαρρύνει έναν επιθετικό εθνικισμό εναντίον μας. Ο επεκτατισμός, και δη σε βάρος της Ελλάδος, είναι δομικό στοιχείο του κράτους της ΠΓΔΜ σε βαθμό που δε νοείται χωρίς αυτόν.
Είναι τραγικό το ερώτημα που πιστοποιεί την αφαίρεση της Πολιτιστικής και Εθνικής μας ταυτότητας:Αν αυτοί είναι Μακεδόνες, τότε εμείς τι είμαστε;
κ. Βασίλειε Κόκκαλη,
Δεν έχεις το δικαίωμα να αγνοήσεις το γεγονός πως εμείς είμαστε ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ. Δεν έχειςτο δικαίωμα να καταδικάσεις τις επόμενες γενιές σε απώλεια της εθνικής τους ασφάλειας, της ιστορικής τους μνήμης και ταυτότητας. Δεν έχεις το δικαίωμα να αγνοήσεις την ξεκάθαρη βούληση του 85% του Ελληνισμού, ο οποίος καθ’ όλο το 2018, πραγματοποίησε στην Ελλάδα και το εξωτερικό περισσότερα από 140 Συλλαλητήρια διαδηλώνοντας με απόλυτη σαφήνεια την αντίθεσή του στην κατάπτυστη και ετεροβαρή «Συμφωνία των Πρεσπών».
κ. Βασίλειε Κόκκαλη, 
Είναι απολύτως παρανοϊκό το σκεπτικό του ισχυρισμού ότι «Είναι προδοτική η Συμφωνία των Πρεσπών και την καταψηφίζω, αλλά εγώ θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση για να ολοκληρώσει τη θητεία της και για να τιμήσω τη λαϊκή εντολή». Δυστυχώς, αυτό λανσάρεται -σε διάφορες παραλλαγές και λεκτικές αποχρώσεις- ως αιτιολόγηση και δικαιολόγηση της υπερψήφισης της Κυβέρνησης και κατά συνέπεια της κατάπτυστης «Συμφωνίας των Πρεσπών».
Όποιος ισχυρίζεται τα ανωτέρω νομίζει ότι δεν απευθύνεται σε εχέφρονες και ενήλικες ανθρώπους, αλλά σε αφελείς και πρόθυμους να πιστέψουν όποιο παραμύθι ακούσουν. Όποιος ισχυρίζεται ότι κατ’ αυτό τον τρόπο «τιμά την εντολή που έλαβε» απλά υποτιμά τη νοημοσύνη μας.
κ. Βασίλειε Κόκκαλη,
Επειδή, πλέον, άπαντες έχουμε καταλάβει τι συμβαίνει στην Πατρίδα μας, στη Βουλή και στην ευρύτερη περιοχή, έκαστος φέρει την αποκλειστική ευθύνη για τις πράξεις και τις παραλείψεις του.
Σε καλούμε να τηρήσεις τον όρκο σου εφαρμόζοντας το Σύνταγμα και τους Νόμους και να κάνεις το καθήκον σου προς την Πατρίδα μας:Αρνήσου να κυρώσεις αυτή τη«Συμφωνία». Αρνήσου την ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση που θα κυρώσει τη «Συμφωνία».
Τόλμησέ το, και να είσαι βέβαιος ότι οι Πολίτες της Λάρισας θα σου το πιστώσουν. Σε αντίθετη περίπτωση θα σου το χρεώσουν
Λάρισα, 14 Ιανουαρίου 2019


Η Πρωτοβουλία Πολιτών Λάρισας για τη Μακεδονία



Οι παραπάνω φωτογραφίες είναι από το onlarisa.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.