papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2019-11-19

Και μετά την ένσταση / αίτηση θεραπείας, τι;


Μετά την ανάρτηση του Μηνιαίου Ενημερωτικού Σημειώματος Σύνταξης Ιανουαρίου (μέχρι σήμερα έχουν αναρτηθεί και του Ιουνίου 2019) και τα λάθη που παρατηρήθηκαν σε πολλούς συνταξιούχους (όχι σε όλους), άρχισε η συζήτηση αναζήτησης τρόπου διόρθωσης των εσφαλμένων στοιχείων, έκδοσης νέας συνταξιοδοτικής πράξης, διόρθωσης της προσωπικής διαφοράς κλπ κλπ.  
Και επειδή δεν εκδόθηκε συνταξιοδοτική πράξη, ο μόνος τρόπος προκειμένου να εκδοθεί μία εκτελεστή πράξη είναι η υποβολή ηλεκτρονικής ένστασης / αίτησης θεραπείας στον ΕΦΚΑ, η οποία όπως έχουμε αναφέρει, πολλάκις στο παρελθόν, μετά την μη απάντηση (σχεδόν σίγουρο) από την παρέλευση τριμήνου, θεωρείται ως αρνητική απάντηση.
Η αρνητική απάντηση θεωρείται εκτελεστή πράξη οπότε αποκτάται το δικαίωμα μέσα σε διάστημα 60 ημερών από τη συμπλήρωση του τριμήνου να γίνει έφεση μέσω δικηγορικού γραφείου (ΠΡΟΣΟΧΗ, το κόστος δεν είναι μικρό). Δεν μπορεί να υποβληθεί και νέα αίτηση.
Η ένσταση / αίτηση θεραπείας από μόνη της αφορά στην υπενθύμιση της απαίτησης προς την πολιτεία και χωρίς να ακολουθήσει έφεση (ΠΡΟΣΟΧΗ, το κόστος δεν είναι μικρό) δεν παράγει κανένα νομικό αποτέλεσμα, πλην όμως όπως αποδείχθηκε και στο παρελθόν, η αθρόα υποβολή αιτήσεων προς τον ΕΦΚΑ αποτελεί ισχυρό μοχλό πίεσης προς την κάθε κυβέρνηση, η οποία και αναγκάζεται στο τέλος να διορθώσει τυχόν υπάρχοντα λάθη
Η ένσταση / αίτηση θεραπείας δεν απαιτεί δικηγόρο ή κάποιο κόστος. 

Προτεινόμενο κείμενο της ΕΑΑΣ
Με βάση το ν.4575/2018 μου χορηγήθηκε εφάπαξ χρηματικό ποσό κατόπιν των υπ’ αριθ. 1125 έως 1128/2016 αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).
Όμως, δεν αναπροσαρμόσθηκε αυξητικά η σύνταξή μου από τον Μάιο 2016 έως και σήμερα. Περαιτέρω, με βάση το ν.4387/2016 επανυπολογίσθηκε η σύνταξή μου, με συνέπεια να μειωθεί και να προκύψει προσωπική διαφορά ποσού .......... ευρώ, χωρίς να προκύπτουν τα στοιχεία που λήφθηκαν υπόψη (συντάξιμες αποδοχές, χρόνος ασφάλισης, ποσοστό αναπλήρωσης, μείωση λόγω ηλικίας κλπ.) για τον εν λόγω επανυπολογισμό της σύνταξής μου. 
Επίσης, δεν προκύπτει η έκδοση ατομικής πράξης επανυπολογισμού, το όργανο που την εξέδωσε και ένδικο βοήθημα κατ’ αυτής. 
Επειδή η μη αναπροσαρμογή αυξητικά της σύνταξής μου και ο επανυπολογισμός αυτής με βάση το ν.4387/2016 αντίκεινται σε διατάξεις του Συντάγματος και στην ΕΣΔΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ όπως αναπροσαρμοσθεί αυξητικά σύμφωνα με τις ως άνω αποφάσεις του ΣτΕ και να ακυρωθεί ο επανυπολογισμός της σύνταξής μου που έλαβε χώρα με το ν.4387/2016, καθώς και να μου επιστρέψετε τα παρανόμως παρακρατηθέντα ποσά σύνταξης.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

«17-10-2019: ΝΕΟ στοιχείο στο Ενημερωτικό Σημείωμα: Nα κάνω ηλεκτρονική αίτηση στον ΕΦΚΑ;



Nα κάνω ηλεκτρονική αίτηση στον ΕΦΚΑ;
Η ερώτηση «Nα κάνω ηλεκτρονική αίτηση στον ΕΦΚΑ;» εξαρτάται από το έτος συνταξιοδότησης όπως πολύ σωστά γράφει ο κ. Καρασαββίδης στο enstoloi.net και επιβεβαίωσα προσωπικά από έρευνα που πραγματοποίησα: 
(1) Στους συνταξιούχους μέχρι 31/12/2007 υπολογίσθηκε η ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΉ σύνταξη με βάση τις συντάξιμες αποδοχές του ΓΛΚ του 2015, όπως προβλέπει ο ν.4387/2016. ΟΡΘΟ.
(2) Στους συνταξιούχους από 1/1/2008 έως και 31/7/2012 υπολογίσθηκε η ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΉ σύνταξη με βάση τις συντάξιμες αποδοχές του ΓΛΚ του 2008, οπότε το αποτέλεσμα της προσωπικής διαφοράς να μην είναι το σωστό. ΛΑΘΟΣ υπέρ των συνταξιούχων όμως.
(3) Στους συνταξιούχους από 1/8/2012 έως και 14/11/2014 υπολογίσθηκε η ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΉ σύνταξη με βάση τις συντάξιμες αποδοχές του ΓΛΚ της 1-8-2012 ΛΑΘΟΣ εναντίον των συνταξιούχων.
(4) Από 14-11-2014 και μετά υπολογίσθηκε η ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΉ σύνταξη με βάση τις συντάξιμες αποδοχές του ΓΛΚ του 2015 ΟΡΘΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.