papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2015-02-28

Η περίπτωση του Στρατηγού Μανωλά ή «Κολούειν τους υπερέχοντας» (!!!)

Γράφει ο Δρ. Ιωάννης Παρίσης
Χρήστος-Μανωλάς
Με φίλο Ελληνοαμερικανό καθηγητή, συζητούσα τηλεφωνικώς, το περασμένο καλοκαίρι, για διάφορα θέματα διεθνούς ασφάλειας (οι στρατηγικές και γεωπολιτικές αναλύσεις είναι το επιστημονικό αντικείμενό του). Ενδιαφερόταν για τη συγγραφή αναλύσεων για την ευρύτερη περιοχή μας. Μιλώντας για τα δικά μας, κάποια στιγμή μου είπε: «Τι ανάλυση να κάνεις για την Ελλάδα όταν αλλάζει τον αρχηγό του Στρατού κάθε χρόνο! Γιατί συμβαίνει αυτό; Είναι πρωτάκουστο, και δεν μπορούμε να δώσουμε μια εξήγηση!»
Του απάντησα ότι πράγματι ήταν μια στρεβλή κατάσταση, λόγω της γενικότερης πολιτικής ανωμαλίας στη χώρα, αλλά πλέον με τη τοποθέτηση του νέου αρχηγού (επρόκειτο για τον Μανωλά) το θέμα μπήκε σε μία σειρά. Πρόκειται, του είπα, για άριστο στρατηγό και νομίζω πως θα παραμείνει 2-3 χρόνια στη θέση του αρχηγού. Διαψεύστηκα!!!
Εδώ και δεκαετίες έχουμε συνηθίσει σε άδικες κρίσεις, σε καταπάτηση κάθε έννοιας αξιοκρατίας, σε απαράδεκτες μεθοδεύσεις, (…). Όμως η περίπτωση του Στρατηγού Μανωλά ξεπερνά κάθε έννοια λογικής… Και φυσικά, πρωτίστως βάλλει κατά του συμφέροντος του Ελληνικού Στρατού. Τώρα… περιμένω τηλεφώνημα ή μήνυμα από τον φίλο Ελληνοαμερικανό καθηγητή! Δεν έχω τι να του απαντήσω, εκτός από το άρθρο που έγραψα τον περασμένο Οκτώβριο με τίτλο: «Κολούειν τους υπερέχοντας».
Κάποιοι επιμένουν να «επιβεβαιώνουν» την διαχρονικότητά του!!!

https://parisis.wordpress.com/
Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο «Κολούειν τους υπερέχοντας» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.