papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2015-09-29

Η νέα σύμβαση ΥΠΕΘΑ με ΠΕΙΡΑΙΩΣ και το AΤTICA

Του Απόστολου Παπαπαρίση
Οι εκλογές τελείωσαν. Ο κ. Καμμένος είναι και πάλι Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Καιρός να ασχοληθούμε με ένα γεγονός που αφορά άμεσα τους μετόχους (εν ενεργεία στελέχη) και μερισματούχους (εν αποστρατεία στελέχη) του Στρατού Ξηράς και του 68% της Ελληνικής Αστυνομίας. Τη σύμβαση συνεργασίας που υπέγραψε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με την τράπεζα Πειραιώς τον Ιούνιο του 2015, απ' όπου και η σχετική φωτογραφία. Η ΕΑΑΣ την υπόψη σύμβαση στις 26 Ιουνίου 2015, την θεώρησε ως «καταρχάς ένα ευπρόσδεκτο θετικό βήμα,» πλην όμως όπως μας ενημέρωσε την «αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη προσοχή, θα την μελετήσει διεξοδικά αφού ζητήσει να λάβει σχετικό αντίγραφο, προκειμένου να προβεί σε πλήρη και λεπτομερή ενημέρωση των μελών της.» Αναμένοντας..
λοιπόν την σχετική ενημέρωση θα επισημάνουμε ότι δεν αναφέρθηκε ουδείς μέχρι σήμερα εκ των συμβαλλομένων (τουλάχιστον φανερά) για το επίμαχο θέμα του ενοικίου του μεγάρου του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (νυν ATTICA). Μπορεί να μην αφορά το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά επηρεάζει άμεσα την βιωσιμότητα του ΜΤΣ, άρα και τη βιωσιμότητα όλων των ταμείων των ΕΔ εφόσον τελικά οδηγηθούμε στην ενοποίηση τους υπό την πίεση και των δανειστών μας.
Σύμφωνα λοιπόν με σχετικούς υπολογισμούς μόνον από το ενοίκιο του μεγάρου του ΜΤΣ θα μπορούσε από το 2016 και μετά (αν ενθυμούμαι καλώς) να καλύπτεται σχεδόν του 1/4 του μερίσματος που διανέμει στους δικαιούχους του, το Μετοχικό Ταμείο Στρατού. Φανταστείτε πόσο σοβαρό είναι το θέμα. Ουδείς επίσης μίλησε για την Αγωγή της κοινοπραξίας PICAR κατά του Μετοχικού Ταμείου Στρατού {PICAR = ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕ - CAROUZOS SA} που αφορούσε στη δραστική νέα μείωση του ενοικίου και όχι μόνον, που εκδικάσθηκε την 1η Απριλίου 2014 πλην όμως ουδείς (δεν ορκιζόμαστε γι αυτό) γνωρίζει για την εξέλιξη της. 

Άλλα μικρότερης αξίας θέματα που συνεχίζουν όμως να μένουν αναπάντητα φαίνονται παρακάτω με σχετικές παραπομπές σε συνδέσμους (link).

10-01-2013: Γιατί ΜΤΣ μόνο Γενική Τράπεζα και τώρα και Πειραιώς;


Σημείωση: Κάνοντας κλικ σε bold χρώματος καφέ γραμματοσειρά παραπέμπει σε σχετική ανάρτηση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.