papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2016-09-30

Κολυμβητικός Διάπλους Ισθμού Κορίνθου - Μια υπέροχη εμπειρία (βίντεο - φωτογραφίες)

Γράφει ο Ιωάννης Ζάχος*
Για πρώτη φορά από το 1893, που ολοκληρώθηκαν τα πολυετή έργα στον Ισθμό της Κορίνθου και διανοίχθηκε η διώρυγα, την 27.09.2016 πραγματοποιήθηκε κολυμβητικός διάπλους, με τους μετέχοντες να διασχίζουν από φάρο σε φάρο τα 6.346 μ. του στενού αυτού θαλασσίου διαδρόμου.
Το πλάτος της διώρυγας στην επιφάνεια της θάλασσας είναι 24,6μ. (στο βυθό στενεύει έως τα 21μ.) και το βάθος φτάνει τα 8 μέτρα. Τα θαλάσσια ρεύματα, που αλλάζουν κάθε 6 ώρες, εκ των πραγμάτων καθόρισαν την ώρα εκκίνησης του αγώνα, ώστε να διευκολυνθούν οι κολυμβητές.

Διοργανωτής ήταν η «SWIM ACROSS CORINTH CANAL» και η συμμετοχή ήταν ανοιχτή για το κοινό, σε ηλικίες από 13 έως και 80 ετών! Παρά την αρχική «οροφή» των 300 ατόμων (για λόγους ασφαλείας), μετείχαν 375 άτομα από 14 ηλικιακές κατηγορίες και τερμάτισαν όλοι, σε έναν αγώνα που ολοκληρώθηκε σε κάτι λιγότερο από δύο ώρες. Ο τερματισμός ήταν μέσα στο νερό, σε ειδικά διαμορφωμένη αψίδα μέτρησης χρόνου.
Μη νομίζετε, δεν ήταν δα και κανένας …άθλος! Από τη μια, η πολύ καλή προετοιμασία από την εξαίρετη προπονήτρια και άνθρωπο Κατερίνα Δημακοπούλου (καθοριστικής σημασίας βοήθεια σε ενοχλήσεις και μυϊκούς τραυματισμούς από την υπερπροπόνηση), απ’ την άλλη, το ευνοϊκό ρεύμα (γύρω στους 2,5 κόμβους), ευόδωσαν την επίτευξη του στόχου μου και μάλιστα χαλαρά, που ήταν ο τερματισμός εντός των χρονικών ορίων κι όχι το μετάλλιο. Εξάλλου προέχει η οικονομία δυνάμεων, καθόσον σκέφτομαι να συμμετάσχω στον διάπλου Σπετσών σε 7 ημέρες.
Εάν ανατρέξει κανείς στο προφίλ μου στο facebook θα βρει αρκετές δημοσιεύσεις με φωτογραφίες και βίντεο της υπόψη διοργάνωσης, τα οποία αναρτούν οι 12 λοιποί υπέροχοι συναθλητές μου, του Συλλόγου «ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ».
(*) Ο Ιωάννης Ζάχος είναι Αξκος εν αποστρατεία / ΣΣΕ-88

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.