papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2016-10-01

Ψάχναμε τους κωδικούς του κ. ΥΕΘΑ! Τώρα ψάχνουμε και τα έγγραφα του!

Σε ερώτηση του κ. Δαβάκη για την αποστολή των ισοδυνάμων για να μην παγώσουν οι μισθολογικές προαγωγές στο ΥΠΟΙΚ ο κ. Καμμένος απάντησε ότι τα έστειλε με τη Φ.800/323/136859/Σ.2722/16.09.2016 - ΥΠΕΘΑ/ΓΔΟΣΥ. Ουδείς όμως βρίσκει αυτό το έγγραφο. Έπρεπε να βρίσκεται [ΕΔΩ]. Όπως βλέπετε όμως στην παραπάνω εικόνα τα δύο τελευταία έγγραφα έχουν ημερομηνίες 27-06-2016 και 14-09-2016. Φυσικά δεν ισχυρίζομαι ότι το έγγραφο δεν υπάρχει (θα ήταν τεράστια γκάφα του κ. ΥΕΘΑ), υποψιάζομαι όμως ότι τα ισοδύναμα ή δεν είναι μόνιμου χαρακτήρα και θα απορριφθούν από το ΥΠΟΚ - θεσμούς ή ότι τα κόβουν από άλλες ομάδες στρατιωτικών πχ επιδόματα επιχειρησιακής ετοιμότητας, επικινδυνότητας και αλλοδαπής, κωδικούς που έδωσε ο κ. Καμμένος στον κ. Δαβάκη στις 6 Ιουλίου 2016 και γι αυτό δεν δημοσιοποιήθηκε. Για υπενθύμιση δείτε την από 8/7/2016 ανάρτηση [ΕΔΩ] με τίτλο "Πάνο, τέτοια ισοδύναμα τα βρίσκω κι εγώ".
Γράφει ο Απόστολος Παπαπαρίσης
ΣΧΟΛΙΟ Λγου (Ο) ε.α. Νατσιούλα ΗλίαΣύμφωνα με το άρθρο 236 του ν.4389/26-05-2016: "Αναστέλλεται από 1.1.2017 μέχρι 31.12.2018 κάθε μισθολογική ωρίμανση και μισθολογική προαγωγή .... Η ως άνω διάταξη δεν εφαρμόζεται σε περίπτωση που τα εμπλεκόμενα υπουργεία προσδιορίσουν δημοσιονομικές παρεμβάσεις ισοδύναμης καθαρής εξοικονόμησης δαπανών μόνιμου χαρακτήρα, οι οποίες θα εξειδικευθούν και νομοθετηθούν μέχρι 30.9.2016 και θα τεθούν σε εφαρμογή από την 1.1.2017." Δηλαδή δεν αρκεί να σταλεί ένα έγγραφο από ΥΠΕΘΑ προς ΥΠΟΙΚ με ισοδύναμα αλλά μέχρι 30.09.2016 να εξειδικευθούν και να νομοθετηθούν. Δεν νομοθετήθηκαν, οπότε το "πάγωμα" των μισθολογικών προαγωγών για τα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για 2 έτη είναι ΓΕΓΟΝΟΣ...
Διαβάστε τις ανακοινώσεις του κ. Δαβάκη και του κ. Καμμένου
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λακωνίας, κ. Θανάσης Δαβάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η 30η Σεπτεμβρίου παρήλθε και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν έστειλε στο υπουργείο Οικονομικών τα χρηματικά ισοδύναμα για να μην ανασταλούν οι μισθολογικές προαγωγές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι μάσκες της κοροϊδίας από τον κ. Καμμένο έπεσαν. Είναι ξεκάθαρο ότι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων θα πρέπει να λαμβάνουν περισσότερο υπόψη τον κ. Χουλιαράκη! Η Νέα Δημοκρατία απαιτεί από την Κυβέρνηση και κυρίως από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να αντιμετωπίζει τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων με τον απαιτούμενο σεβασμό. Όχι με ψεύδη και δήθεν άκαρπες προσπάθειες, προκειμένου ο κ. Καμμένος και το κόμμα του να αποκομίσουν μόνο επικοινωνιακά και ψηφοθηρικά οφέλη».
Απάντηση ΥΕΘΑ κ. Καμμένου: «Ο κ. Δαβάκης παίζει πρωτοφανή μικροπολιτικά παιχνίδια στην πλάτη των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, στους οποίους η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ, της οποίας ήταν μέλος,έκοψε το 35% των μισθών. Καταφεύγει σε ασύστολα ψεύδη, αναζητώντας απεγνωσμένα τρόπους να ασκήσει αντιπολίτευση. Τα ισοδύναμα μέτρα, τα οποία επικαλείται ο κ. Δαβάκης,εστάλησαν στο Υπουργείο Οικονομικών στις 16 Σεπτεμβρίου 2016 με το έγγραφο: Φ.800/323/136859/Σχέδιο 2722/16.09.2016 - ΥΠΕΘΑ/ΓΔΟΣΥ. Αν κάποιοι δεν σέβονται τις Ένοπλες Δυνάμεις είναι ο κ. Δαβάκης και το κόμμα του. Είναι άδικο και για τη Νέα Δημοκρατία να εκπροσωπείται από τον κ. Δαβάκη, που είτε δεν κατανοεί είτε παίζει το παιχνίδι του παραλόγου».
Ανταπάντηση κ. Δαβάκη: «Μία απλή ανασκόπηση των Πρακτικών της Βουλής, των δημοσίων δηλώσεων και των προεκλογικών υποσχέσεων του κ. Καμμένου αρκεί για να αποδειχθεί το ποιος παίζει πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και του Ελληνικού Λαού. Από την πλευρά μας δεν χρειάζεται να ειπωθεί κάτι περισσότερο. Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και οι πολίτες γνωρίζουν ακριβώς τι συμβαίνει, γεγονός που εξηγεί τον πανικό και την απόγνωση του κ. Καμμένου.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.