papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2016-10-02

Ο σουλτάνος και το ...αφήγημα του

του Νικ. Μπέτσιου, Υπτγου ΕΛΑΣ
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΤΣΙΟΣ--Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ.--π. Πολιτικών επιστημών Παντείου.

Οι Έλληνες και Ελληνίδες άκουσαν και είδαν από τις οθόνες των τηλεοράσεών τους, τον ''σουλτάνο Ταγίπ τον ....μεγαλοπρεπή'', να ''διδάσκει'' στο ακροατήριό του, ότι η συνθήκη της Λωζάννης θα πρέπει να καταργηθεί γιατί ....δεν τους συμφέρει και γιατί ....κακώς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου δόθηκαν στην Ελλάδα, ενώ είναι μια ....δρασκελιά από την Τουρκία. Οι δηλώσεις αυτές για άλλους αποτέλεσαν έκπληξη, ενώ για τους ειδήμονες των πραγμάτων ήσαν λίγο - πολύ αναμενόμενες. Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε στην ιστορική πραγματικότητα η οποία είναι διατυπωμένη από τα αρχαία μέχρι τα νεότερα χρόνια, αλλά να επικεντρωθούμε στην σημερινή σκόπιμη διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας από τον σουλτάνο. Άλλωστε οι αναφορές του στο ...αφήγημά του για την συνθήκη της Λωζάννης απαντήθηκαν άμεσα, επιστημονικά και ιστορικά δια ζώσης, από ομοεθνή του διαπρεπή διεθνολόγο καθηγητή ο οποίος τον αποστόμωσε εκφράζοντας την ιστορική αλήθεια. [άγνωστη ποιά θα είναι η τύχη του ανθρώπου στο ....σουλτανάτο του Ταγίπ....]. Γιατί όμως ο Ερντογάν επέλεξε να προβεί σε τέτοιου είδους δηλώσεις στον παρόντα χρόνο,κατά τον οποίο η χώρα μας δεν ευρίσκεται και στην καλύτερή της κατάσταση ;
Α. ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ
Η Τουρκία αυτή τη στιγμή δεν έχει συνέλθει από την εσωτερική της κρίση που ανέκυψε με το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα, αλλά ο ισλαμιστής Ερντογάν τώρα εμφανίζεται να "έχει το πάνω χέρι''. Ο ίδιος προσπαθεί να αποδομήσει και να ''ξεδοντιάσει'' στο θυμικό των Τούρκων πολιτών τον Κεμαλισμό, με το πρόσχημα της αποτυχημένης συνθήκης - αφού ως γνωστό την συνθήκη της Λωζάννης την υπέγραψε εκ μέρους των Τούρκων ο Κεμάλ Ατατούρκ .
Β. ΓΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ
1. Για να αμφισβητήσει στην πράξη τους όρους της συνθήκης επιβουλευόμενος κατ αυτό τον τρόπο τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και για να αλλάξει το status quo του αρχιπελάγους με διχοτόμησή του στον θαλάσσιο και εναέριο χώρο. Με τον τρόπο αυτό σε δεύτερη φάση θα θέσει ''δικαίωμα'' ουδετεροποίησης των ελληνικών νησιών σε ''γκρίζες ζώνες''. Σε τρίτη φάση θα επιδιώξει να ''πατήσει πόδι'' με δύο τρόπους. α]. Επιθετικά με ένοπλη εισβολή, β]. Άοπλα --σύμφωνα με το δόγμα Οζάλ--, για την ''προστασία'' των μουσουλμάνων λαθρο-εποίκων, οι οποίοι δυστυχώς καθημερινά αυξάνονται και πληθύνονται ενισχυόμενοι με καθημερινές καραβιές και μέσω της κατευθυνόμενης προπαγάνδας αυτοί θα ζητήσουν ''προστασία'' των δικαιωμάτων τους και των συνθηκών διαβίωσής τους, επικαλούμενοι δήθεν καταπάτηση των δικαιωμάτων της συνθήκης της Γενεύης από την Ελληνική Πολιτεία. γ]. Σε διεθνές και διπλωματικό επίπεδο θα προσπαθήσει να ανεγείρει θέμα, ελπίζοντας βάσιμα ότι στο μέλλον θα αποδώσουν οι ενέργειές του στα διεθνή forα και η Ελλάδα πιεζόμενη εσωτερικά και εξωτερικά με οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα θα απολέσει τις διπλωματικές μάχες, όπως λ.χ. με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, η πρόσφατα των αξιώσεων των ...τσάμηδων. δ]. Είναι πολύ πιθανό στο προσεχές μέλλον η Άγκυρα να υποδαυλίσει εσωτερική στάση και καθοδηγούμενη εξέγερση των μουσουλμάνων μεταναστών με ψευδή και ανυπόστατη αιτιολογία και προσχηματικά να δημιουργήσει ''θερμό'' επεισόδιο στο Αιγαίο με ''όχημα'' τους μετανάστες.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ
Δεν είναι καθόλου τυχαίες οι δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου στο κατάλληλο timing και απαιτείται πολύ μεγάλη προσοχή εκ μέρους μας. Οι μετανάστες - έποικοι των νησιών μας προδήλως θα είναι ο ''δούρειος ίππος'' του σουλτάνου για την επιδίωξη του στόχου του. Εμείς από πλευράς μας θα πρέπει να σοβαρευτούμε και να κατανοήσουμε ρεαλιστικά ότι τον οφειλόμενο ανθρωπισμό μας δεν θα πρέπει να τον συγχέουμε με την εθνική μας υπόσταση, για να μην υποστούμε μία σύγχρονη εθνική τραγωδία εξ αιτίας λαθών, παραλείψεων, νοοτροπίας ''παιδικής χαράς'' και αυτοευνουχισμού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.