papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2017-03-15

{4} Απόφαση παραχώρησης ακινήτου «ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ» {4/11/2016}

Άρχισαν να ανησυχούν φαίνεται ορισμένοι με τις αναρτήσεις για τις παραχωρήσεις των Στρατοπέδων ανά την Ελλάδα. Χθεσινό δημοσίευμα στο epiruspost.gr με τίτλο Παραχώρηση με το αζημίωτο από το Υπουργείο Άμυνας.. αναφέρεται στο ακίνητο «ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ». Στις 25/10/2016 το epiruscorner.gr υπενθύμισε [ΕΔΩ] μετά από ενέργειες της ΕΣΠΕΗΠ [ΕΔΩ] ότι υπήρχε συμφωνία από το 2009 αλλά ουδέποτε υλοποιήθηκε. Αναμένεται να υπογραφεί η συμφωνία μέχρι 4 Μαΐου 2017. Οψόμεθα!

Ας δούμε τι γράφει η απόφαση της ΔΕ του ΤΕΘΑ
1. Η Διοικητική Επιτροπή του Ταμείου Εθνικής Άμυνας αποτελούμενη, (ΥΕΘΑ, Υπουργό Οικονομικών, Α/ΓΕΕΘΑ, Α/ΓΕΣ, ΒΥ/ΓΕΣ και ΑΥ/ΓΕΣ
............................
Α π ο φ α σ ί ζ ε ι 
α. Την παραχώρηση κατά χρήση του ακινήτου «ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ», στον Δήμο Ιωαννιτών για τριάντα (30) έτη, προκειμένου να κατασκευασθεί και λειτουργήσει νηπιαγωγείο, βάσει του άρθρου 84 του Ν. 3883/2010, υπό τους εξής όρους και προϋποθέσεις:
(1) Ποσοστό 20%, επί του συνολικού αριθμού των νηπίων που θα δύνανται να φιλοξενηθούν στο υπό ανέγερση νηπιαγωγείο, να δίδονται -σε ετήσια βάση- και για το σύνολο διάρκειας της εν λόγω παραχώρησης, για εξυπηρέτηση τέκνων των στελεχών που υπηρετούν στην 8η Μ/Π ΤΑΞ.
(2) Επιπλέον και σε ετήσια βάση να διατίθενται 30 θέσεις από τους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ιωαννιτών, για εξυπηρέτηση τέκνων των στελεχών που υπηρετούν στην 8η Μ/Π ΤΑΞ (ανεξαρτήτως κριτηρίων και άνευ οικονομικής επιβάρυνσης), οι οποίοι κάθε έτος θα επιλέγονται κατόπιν συνεργασίας της Στρατιωτικής Υπηρεσίας και του Δήμου Ιωαννιτών.
(3) Ολοκλήρωση κατασκευής και λειτουργίας του Νηπιαγωγείου εντός πέντε (5) ετών από την έκδοση του παρόντος Πρακτικού, άλλως παύει η ισχύς αυτού και το ακίνητο θα επανέλθει στην κυριότητα του ΤΕΘΑ, χωρίς απαίτηση εκ μέρους του Δήμου Ιωαννιτών.  

β. Σε περίπτωση μη υλοποίησης από τον Δήμο Ιωαννιτών, μέρους ή και του συνόλου των προϋποθέσεων των παρ. 2α (1) και (2) του παρόντος: 
(1) Η υπόψη παραχώρηση κατά χρήση να πραγματοποιηθεί με  την προϋπόθεση της καταβολής με μέριμνα του εν λόγω Δήμου, έτερων ισοδύναμων ανταποδοτικών ωφελημάτων στο Ταμείο, (όπως η ετήσια καταβολή χρηματικού ποσού ύψους κατ’ ελάχιστον του 5% της αντικειμενικής αξίας του προς παραχώρηση ακινήτου, η οποία θα εκτιμηθεί με βάση την ισχύουσα νομοθεσία) τα οποία θα καθορισθούν μεταξύ των δύο εμπλεκομένων μερών.
(2) Εναλλακτικά    να    δρομολογηθούν   ενέργειες,   κατόπιν  συμφωνίας των εμπλεκομένων μερών, για την ανταλλαγή της κυριότητας του υπόψη ακινήτου, με έτερο ακίνητο ιδιοκτησίας του Δήμου Ιωαννιτών, της αυτής κατ’ ελάχιστον αντικειμενικής αξίας (με ταυτόχρονη ακύρωση της διαδικασίας παραχώρησης της χρήσης).  
γ. Την προώθηση, με μέριμνα του ΤΕΘΑ, των δεουσών ενεργειών προς ανάκληση της με Α.Π.:1078564/5349/Α0010/7 Σεπ 09/Κοινής Υπουργικής Απόφασης Υπουργών Εθνικής Άμυνας και Οικονομίας και Οικονομικών. 
3. Η όλη διαδικασία της Παραχώρησης όπως περιγράφεται παραπάνω, θα αποτυπωθεί σε ανάλογη Σύμβαση μεταξύ ΤΕΘΑ και δήμου Ιωαννιτών. Η εν λόγω Σύμβαση θα πρέπει να συνταχθεί και υπογραφεί από τα συμβαλλόμενα μέρη (ΤΕΘΑ, Δήμος Ιωαννιτών) εντός χρονικού διαστήματος 6 μηνών από εκδόσεως της Απόφασης της ΔΕ/ΤΕΘΑ. Σε περίπτωση που σε διάστημα έξι (6) μηνών, από την έκδοση της Απόφασης της ΔΕ/ΤΕΘΑ, δεν έχει υπογραφεί η εν λόγω Σύμβαση, η παρούσα Πράξη Παραχώρησης αίρεται αυτοδικαίως. 
4. Εξουσιοδοτεί τον Διευθυντή του ΤΕΘΑ για τις περαιτέρω ενέργειες και την υπογραφή σχετικής σύμβασης. 
5. Με το παρόν ακυρούται το υπ. αριθμ. «8» Πρακτικό ΔΕ/ΤΕΘΑ της 03 Αυγ 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.