papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2018-08-17

Μηνύει Σκουρλέτη, Τόσκα, Δούρου, Ψινάκη,,... η κ. Φύτρου, που έχασε σύζυγο και 2 παιδιά στη φωτιά στο Μάτι

Η Βαρβάρα Βουκάκη έχασε τον σύζυγο και τα δύο ανήλικα παιδιά της από την καταστροφική πυρκαγιά - Κατηγορεί για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο Σκουρλέτη, Τόσκα, Δούρου, Ψινάκη, τους πρώην αρχηγούς της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας μαζί με τον πρώην γγ Πολιτικής Προστασίας.
Μήνυση για τις αξιόποινες πράξεις της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο και της εκθέσεως (κακουργήματα) κατέθεσε στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας η χήρα του Γρηγορίου Φύτρου, η οικογένεια της οποίας ξεκληρίστηκε κατά την φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, στις 23 Ιουλίου.
Η κυρία Βαρβάρα Βουκάκη στρέφεται κατά του Δημάρχου Μαραθώνος Ηλία Ψινάκη, της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, του πρώην Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Καπάκη, του πρώην αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών αρμοδίου για θέματα Προστασίας του Πολίτη Νικολάου Τόσκα, του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Σκουρλέτη, του πρώην αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Σωτήριου Τερζούδη, του πρώην αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνου Τσουβάλα αλλά και κατά παντός άλλου υπευθύνου.
Η χήρα του Γρ. Φύτρου δεν παραλείπει δε να αναφερθεί και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στη γνωστή του δήλωση ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τις πυρκαγιές. «Ο Πρωθυπουργός γνωρίζει, ότι δεν υπάρχει «πολιτικοδικείο» στη χώρα, και δεν δικάζονται πολιτικές ευθύνες. Συνεπώς, η πολιτική ευθύνη που ανέλαβε ο πρωθυπουργός μεταφράζεται αυτομάτως σε ποινικές και διοικητικές ευθύνες των μηνυομένων, και οποιονδήποτε άλλων συνυπεύθυνων και συνυπαίτιων κρατικών αξιωματούχων» επισημαίνει χαρακτηριστικά.
Ειδικότερα, με την μήνυσή της η κ. Βουκάκη ζητεί την ποινική τιμωρία των παραπάνω προσώπων καθιστώντας τα ποινικά υπόλογα για το χαμό του συζύγου της Γρ. Φύτρου και των δυο παιδιών της: Της 13χρονης Εβίτας Φύτρου που βρήκε τον θάνατο όταν πήδηξε από γκρεμό για να σωθεί από τις φλόγες και του 11χρονου αδελφού της Αντρέα, ο οποίος βρέθηκε απανθρακωμένος μαζί με τον πατέρα του.

Σχετικό Βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.