papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2015-11-30

Οι μουσουλμάνοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απειλούν την κυβέρνηση

Του Σωτήρη Ξενάκη - Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
Με ιδιαίτερη προσοχή και αυξημένη ανησυχία παρακολουθούν οι αρμόδιες Aρχές την έντονη κινητικότητα του τουρκόφιλου κόμματος DEB στη Θράκη, καθώς, μετά την πολιτική απόφαση για αυτόνομη κάθοδο στις επόμενες εκλογές, απλώνει τώρα τα πλοκάμια του αναζητώντας υποστηρικτές και στο Ευρωκοινοβούλιο. Την ίδια ώρα, οι τρεις μουσουλμάνοι κυβερνητικοί βουλευτές που έχουν εκλεγεί στη Ροδόπη και την Ξάνθη διαλαλούν πλέον δεξιά κι αριστερά ότι με τη μείωση της κοινοβουλευτικής δύναμης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. σε 153 βουλευτές η ψήφος τους αποκτά καθοριστικό χαρακτήρα σε κάθε κρίσιμο θέμα που θα έρθει το επόμενο διάστημα στη Βουλή. Με πολύ απλά λόγια, οι τρεις μουσουλμάνοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κρατούν στα χέρια τους την τύχη της κυβέρνησης και -προφανώς- θεωρούν ότι είναι σε θέση ισχύος για να παίζουν τα παιχνίδια τους, άλλος με πιο χοντροκομμένο τρόπο και άλλος με κομψότερο.

Επιστολή ΣΕΕΝΣΑ στον ΥΕΘΑ για το Εφάπαξ Βοήθημα

Η ΕΑΑΣ Λάρισας στο πνεύμα των Άγιων Ημερών των Χριστουγέννων που έρχονται συγκεντρώνει τρόφιμα...

Αγαπητέ κύριε συνάδελφε.
Η ΕΑΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ όπως κάθε χρόνο, έτσι και για τις Εορτές των ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ του 2015, προγραμματίζει συγκέντρωση τροφίμων, προκειμένου να βοηθήσουμε, από το υστέρημά μας, οικογένειες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα προμηθευτούν (όχι πως θα τους λύσουμε το πρόβλημα).
Τρόφιμα που θα συγκεντρωθούν, να μην απαιτείται ψυγείο, όπως: Όσπρια - Ζυμαρικά - Ελαιόλαδο - Αραβοσιτέλαιο - Κονσερβοειδή (σάλτσα, κομπόστα), Γάλα (εβαπορέ, ζαχαρούχο), Ζάχαρη - Αλεύρι - Φρυγανιές - Μαρμελάδα κ.λ.π...

Σημαντική έρευνα για την ψυχική υγεία των Αποστράτων

Σημαντικά τα ευρήματα της μελέτης η οποία διεξήχθη από την Σχη (ΥΝ) ε.α Κυπραίου Ασπασία υπό την επίβλεψη της Δρ Μαλλιαρού Μαρίας Τχη (ΥΝ) στο 404 ΓΣΝ Λάρισας και επιστημονική συνεργάτη του Μεταπτυχιακού προγράμματος Ψυχική Υγεία του ΤΕΙ Θεσσαλίας και αφορούσε διερεύνηση και καταγραφή πιθανών ψυχολογικών επιπτώσεων (άγχος, κατάθλιψη) στα εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και την επίδρασή τους στην ποιότητα ζωής τους.
502 εν αποστρατεία στελέχη των ΕΔ, Σωμάτων Ασφαλείας και Λιμενικού Σώματος έλαβαν μέρος στη μελέτη ισχυροποιώντας την αξία των ευρημάτων στα οποία διαφάνηκε ότι οι δυσμενείς - στρεσσογόνες εργασιακές συνθήκες ως αιτία αποστρατείας σχετίζονται με σημαντικά περισσότερα...

2015-11-29

Στον «αέρα» η σύμβαση ΥΠΕΘΑ - Πειραιώς, για «τεχνικούς λόγους». Απάντηση της ΕΑΑΣ επί αναφοράς μου ως μερισματούχου

Σε συνέχεια της απάντησης του Μετοχικού Ταμείου Στρατού [ΕΔΩ] στην αναφορά μου ως μερισματούχου [ΕΔΩ] και η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, απαντά και ενημερώνει, όπως παρακάτω:
α. Το έγγραφο – απάντηση του ΜΤΣ, που απαντά στα ερωτήματα μου, θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΑΑΣ, ώστε να ενημερωθούν άπαντα τα μέλη. Αντιπρότεινα να δημοσιευθούν (1) η επιστολή μου, (2) η απάντηση του ΜΤΣ και (3) η απάντηση της ΕΑΑΣ και στην ΕΘΝΙΚΗ ΗΧΩ, προκειμένου να ενημερωθούν και όσοι δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.
β. Σχετικά με τη  σύμβαση συνεργασίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με την Τράπεζα Πειραιώς [23/06/2015 ΕΔΩ]:

Η ανακοίνωση της Προεδρίας και έγγραφες δηλώσεις Πλακιωτάκη - Γεννηματά

Aνακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας:

Το Μεγαλύτερο Σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης (Γιατί αυτή η σιωπή και η συγκάλυψη από τα ΜΜΕ;)

Για πάρα πολλά χρόνια, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας προσωπικά έκαναν πολιτική τους σημαία το διαρκές ξεπούλημα της χώρας. Από τις ιδιωτικοποιήσεις του ΟΤΕ και του ΟΛΠ επί Καραμανλή, μέχρι και την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων πέρσι το φθινόπωρο, όλα τα βάφτιζαν ξεπούλημα και προδοσία, λες και έπασχαν από ένα ιδιότυπο σύνδρομο Τουρέτ. Ανεξαρτήτως των όρων ή του τιμήματος, κάθε μα κάθε φορά που γινόταν ιδιωτικοποίηση, ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστατούσε στις έντονες κοινωνικές αντιδράσεις με απίστευτη αμετροέπεια και διχαστική ρητορική, απειλώντας την εκάστοτε κυβέρνηση με...

Στο +5 μόνη αήττητη ομάδα της football league η ΑΕΛ – Δείτε τη βαθμολογία και βίντεο με το γκολ της Λάρισας

Ο χρυσός βαθμός που πήρε στις καθυστερήσεις στην Πάτρα με γκολ του τερματοφύλακα Ξενοδόχοφ, διατήρησε την ΑΕΛ ως τη μόνη ομάδα που δεν έχει ηττηθεί στο φετινό πρωτάθλημα της football league. +5 Απόλλωνα και +6 από Κέρκυρα, κλείνοντας ένα καυτό δεκαπενθήμερο με δύο δύσκολους εκτός έδρας αγώνες σε Καλλιθέα και Πάτρα με μία νίκη και μία ισοπαλία. www.onlarissa.gr. Δείτε το βίντεο και τη βαθμολογία...

Σεισμός: Οι Στρατιώτες μας αναχωρούν από το Καστελόριζο ψάλλοντας τον Εθνικό μας Ύμνο! (video)

Χαρά στη Μάνα που γέννησε τέτοια παιδιά, χαρά στις κοπέλες που τους περιμένουν στα λιμάνια της επιστροφής και στους σταθμούς των τρένων… Χαρά στη Χώρα που έχει τέτοιους λεβέντες  να την Υπηρετούν!

2015-11-28

Τα επακόλουθα μιας κατάρριψης… ή ο φανατισμός και η υπερβολή ως επιχείρημα εξωτερικής πολιτικής

Δρ Ιωάννης Παρίσης (*)

Πληθώρα άρθρων, απόψεων και σχολίων εμφανίζονται στο διαδίκτυο και ειδικά στο facebook από την Τρίτη 24 Νοεμβρίου, σχετικά με την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από τους Τούρκους. Κάποια απ’ αυτά – ελάχιστα δυστυχώς – βρίσκονται στη σφαίρα της σοβαρής και ισορροπημένης ανάλυσης, τα περισσότερα όμως κινούνται στο χώρο της φαντασίας, του φανατισμού, των… προφητειών. Θα επιχειρήσω, με όσο ρεαλισμό γίνεται, κάποιες διαπιστώσεις.

Βάρα σανό ρε…

Διαβάζω στην «δημοκρατία» της 24 Νοεμβρίου: «Τα χρήματα για την αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, σε εφαρμογή σχετικής απόφασης του ΣτΕ έχουν διασφαλισθεί και βρίσκονται στον κωδικό των εξοπλιστικών», διεμήνυσε χθες [δηλαδή στις 23 Νοεμβρίου, δηλαδή μία ημέρα μετά την συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Αξιωματικών, δηλαδή τότε ακριβώς που (νόμιζε ότι) χρειαζόταν…] ο κ. Καμμένος, ο οποίος συνέχισε ότι «το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται επειδή τα συναρμόδια υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Εμπορικής Ναυτιλίας, δεν έχουν ακόμα εξασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια για να προχωρήσει το ήδη υπάρχον Νομοσχέδιο, με το οποίο θα επιστρέψουν οι μισθοί και οι συντάξεις στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012».

2015-11-27

Τα 7-8 αναπάντητα τηλεφωνήματα του Ταγίπ στον Πούτιν: Παρακαλεί για συνάντηση…

Αφού επανειλημμένα είχε τηλεφωνήσει στη Μόσχα ζητώντας να μιλήσει -χωρίς επιτυχία- με τον Ρώσο ομόλογό του, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε σήμερα δημόσια την επιθυμία να τον συναντήσει “πρόσωπο με πρόσωπο”. Η πρόταση έγινε πολλές φορές και αφορά συνάντηση στη διάσκεψη του Παρισιού για το κλίμα, στις 30 Νοεμβρίου, για να μιλήσουν, όπως είπε ο κ. Ερντογάν, για το επεισόδιο που έφερε αντιμέτωπες τις δύο χώρες, “Θα ήθελα να συναντήσω τον Πούτιν τη Δευτέρα πρόσωπο με πρόσωπο στο Παρίσι για να μιλήσουμε”, δήλωσε ο Ερντογάν. “Δεν θα ήθελα αυτό το πρόβλημα να βλάψει τις σχέσεις μας”, δήλωσε κυνικά ο Τούρκος Πρόεδρος ως να μην έχει καμία ευθύνη για την κατάρριψη του ρωσικού αεροπλάνου.

ΕΣΠΕΘ: Σκάει ΒΟΜΒΑ για το ΕΦΑΠΑΞ με υπογραφή Καμμένου. Στα 35 έτη υπηρεσίας η καταβολή του!!!

Ο ΥΕΘΑ κ. Πάνος Καμμένος προώθησε έγγραφο στο Υπουργείο Οικονομικών για το ΕΦΑΠΑΞ και προτείνει (παρ 2γ) την καταβολή του εφάπαξ βοηθήματος με βάση τη συμπλήρωση τριάντα πέντε (35) ετών συντάξιμης υπηρεσίας από το χρόνο έναρξης της μετοχικής σχέσης, ανεξαρτήτως από την ημερομηνία αποστρατείας, με σκοπό να αντιμετωπιστεί τυχόν αυξημένος αριθμός αιτήσεων εφάπαξ που θα υποβληθούν στο μεσοπρόθεσμο διάστημα. ΕΦΥΓΕΣ...

Παπαπαρίσης για Καμμένο και εκλογές στη ΝΔ (βίντεο)



Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015, καλεσμένος στο κανάλι ASTRA με τον δημοσιογράφο κ. Δημήτριο Μαρέδη στην εκπομπή "ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ" για συζήτηση επί θεμάτων επικαιρότητας.


ΕΣΠΕΚΜ:Γιατί δεν συμμετέχουμε στο Γ.Σ. της ΠΟΕΣ. (Επιστολή-Ανακοίνωση)

Όπως έχουμε δημοσιοποιήσει, η Π.Ο.Ε.Σ. (ότι έχει απομείνει από αυτή) συγκαλεί Γενικό Συμβούλιο στη Λαμία στις 28 Νοέμβρη 2015 (δείτε εδώ). Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε αυτό και με ανοιχτή επιστολή προς τις άλλες Περιφερειακές Ενώσεις και τα Μ.Μ.Ε. δημοσιοποιεί τις θέσεις της. Ακολουθεί η επιστολή.

Ποιος Αριστοφάνης, «ΟΡΝΙΘΕΣ»… made in Turkey απ’ το δίδυμο!

Ακολουθώντας την κλασική θρασύδειλη συνταγή, η Τουρκία των Ερντογάν και Νταβούτογλου τα μαζεύει άρον-άρον από το Ιράκ, ανακοινώνοντας ότι σταματάει τις πτήσεις πάνω από τη χώρα, οι οποίες υποτίθεται ότι υποστήριζαν τις επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, από τα μαχητικά αεροσκάφη των δυτικών δυνάμεων και τις δυνάμεις των αντικαθεστωτικών ανταρτών, ενώ στην ουσία, αυτό που έκανε σε κάθε ευκαιρία, ήταν να βομβαρδίζει τις κουρδικές θέσεις…
Προφανώς, σε επικοινωνιακό επίπεδο η απόφαση αυτή θα..

Στην ΕΑΒ ο Μπάμπης Παπασπύρου

Ο Λαρισαίος Ταξίαρχος Μηχανικός (εν αποστρατεία) της Πολεμικής Αεροπορίας Χαράλαμπος Παπασπύρος, ορίσθηκε από τον υπουργό οικονομικών ως αντιπρόεδρος της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ), μιας από τις μεγαλύτερες αμυντικές βιομηχανίες της Ελλάδας. Κύριο μέλημα του νέου αντιπροέδρου της ΕΑΒ, σύμφωνα με δηλώσεις του είναι «η αναβάθμιση και εξυγίανση της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας ώστε να αποβεί πυλώνας οικονομικής ανάπτυξης και η δημιουργία Εθνικής Αμυντικής Βιομηχανικής Στρατηγικής με γνώμονα το Εθνικό συμφέρον».
ΣΧΟΛΙΟ Παπαπαρίση: Θερμές ευχές για καλή επιτυχία. Μπορεί με τον συνάδελφο Παπασπύρου να έχουμε διαφορετική αντίληψη σε πολλά θέματα, αλλά αυτό δεν με εμποδίζει να υποστηρίζω ότι απαιτείται να τοποθετούνται στη δημόσια διοίκηση περισσότερα εν αποστρατεία στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ. Όταν αυτό μάλιστα γίνεται με βάση τις σπουδές και τη γνωστική εμπειρία δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί ως μία θετική ενέργεια. Και πάλι καλή επιτυχία! 

Το ανάλγητο(?) Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων - Κοινοποιείστε το!

Ο συνάδελφος Ιωάννης Δολαπτσής μας κάνει γνωστό ότι αν και ο ίδιος, αλλά και άλλοι πολλοί δανειολήπτες υπέβαλαν αναφορά προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, όπως φαίνεται παρακάτω, αιτούμενοι τη μείωση του επιτοκίου, άρα και της δόσης, αφού έχουν υποστεί μεγάλη μείωση μισθών και συντάξεων, προκειμένου να μην μεταπέσουν στην κατηγορία των κόκκινων δανείων, βρίσκουν πόρτες κλειστές. Υπόψη ότι, όπως μας γνωρίζει ο συνάδελφος, το επιτόκιο σήμερα για παραμεθόριο περιοχή σε δάνειο που λήφθηκε το 1995 είναι της τάξεως του 4,75%, απαράδεκτα μεγάλο. Ο κ. Δολαπτσής καλεί και άλλους δανειολήπτες που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση να έρθουν σε επαφή μαζί του στο e-mail idolaptsis@gmail.com, προκειμένου να οργανώσουν κάτι από κοινού με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση τους από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Παρακαλώ κοινοποιείστε το παρόν προκειμένου να γίνει ευρύτερα γνωστό!

Η Φρεγάτα «Ελλάς» της Επαναστάσεως του 1821

«Ὅτε ἐσπούδασα τόν Ὅμηρον, ἥμην μακράν τοῦ νά φαντασθῶ ὅτι ἥθελα ποτέ δυνηθῆ εἰς τό διάστημα τῆς ζωῆς μου νά φανῶ χρήσιμος στούς ἀπογόνους του.» Συνταγματάρχης Μπέντον γερουσιαστής των ΗΠΑ προς τον Αλ Κοντόσταυλο.
Μακέτα της φρεγάτας «ΕΛΛΑΣ»
Τις τελευταίες ημέρες του Νοεμβρίου του 1826 ένα ξεχωριστό πλοίο κατέπλευσε στην Αίγινα, μετά από ταξίδι 55 ημερών από τον Νεοβόρακα (Νέα Υόρκη) των ΗΠΑ. Επρόκειτο για την νεότευκτη φρεγάτα «Ελλάς», η οποία θα αποτελούσε την ναυαρχίδα του στόλου των επαναστατημένων Ελλήνων. Το πλοίο κτίσθηκε στα ναυπηγεία της Νέας Υόρκης Leroy Bayard και θεωρείτο ένα από τα καλύτερα πλοία της εποχής του. Στο κεντρικό κατάστρωμα τοποθετήθηκαν 48 μακρύκαννα πυροβόλα των 32 λιβρών, για μακρινές βολές, ενώ 18 καρονάδες (κοντόκαννα ολμοπυροβόλα), για κοντινές βολές, ευρίσκοντο επί του καταστρώματος. Το πλοίο είχε στις αποθήκες του εφόδια και πολεμοφόδια για 18 μήνες. Την ζοφερή εκείνη περίοδο της επαναστάσεως λόγω του Ιμπραήμ, οι Έλληνες είχαν κάθε λόγο να αισθάνονται υπερήφανοι για το νέο απόκτημα τους. Το πλήρωμα της φρεγάτας συγκροτήθηκε με ποσόστωση ανδρών από την Ύδρα, τις Σπέτσες και τα Ψαρά, για να αποφευχθεί η οικειοποίηση της από ένα από τα τρία νησιά.
Το Ιστορικό της Παραγγελίας

Αιμοδοσία διοργανώνει ο ΣΑΑΤΧΣ Θεσσαλίας την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015 στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Αξκών Τεχνικού Σώματος Στρατού (ΣΑΑΤΧΣ) Περιφέρειας Θεσσαλίας, καλεί τα μέλη και τους φίλους τους στην Ετήσια Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 09:00 π.μ. στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας (Παλαιό Νοσοκομείο - Τμήμα Αιμοδοσίας). 

Αποζημίωση Στελεχών Πολεμικής Αεροπορίας για Εκτέλεση 24ωρης Υπηρεσίας

2015-11-26

Εορταστικός Εκκλησιασμός στον Ι.Ν. Αγ. Στυλιανός, στο ΩΡΑΙΟ (φωτο)

Τελέστηκε την 26η Νοεμβρίου, ανήμερα της εορτής του Αγ. Στυλιανού, με κάθε επισημότητα και το προβλεπόμενο τελετουργικό, Πανηγυρικός  εκκλησιασμός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, στο Πομακοχώρι Ωραίο. Στον Πανηγυρικό Εκκλησιασμό, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ. Παντελεήμων, ο οποίος ετέλεσε την αρτοκλασία, επικουρούμενος στην τελετή από τον  Ιερέα κ. Γεώργιο Σπάρταλη, ο οποίος  ιερούργησε. Στον εορτασμό, αν και ήταν εργάσιμη ημέρα (Πέμπτη) προσήλθαν αρκετοί κάτοικοι της Ξάνθης συνολικά πάνω από 100 άτομα, με ΙΧΕ οχήματα και δύο (2) λεωφορεία, που μίσθωσαν οι ‘’Κτήτορες’’ και ο ‘’ανάδοχος’’ σύλλογος. του Ιερού Παρεκκλησίου.

Ο ΥΕΘΑ κ. Πάνος Καμμένος δηλώνει ότι τα χρήματα του παραμεθορίου δίνονται κανονικά και τα στελέχη καταγγέλουν ότι δεν έχουν λάβει τα χρήματα 4 μηνών

Άρθρο του Ηλία Νατσιούλα, Πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΣΠΕΘ).
Τις τελευταίες μέρες, για πολλοστή φορά, γίνομαι αποδέκτης καταγγελιών από στελέχη των ΕΔ που υπηρετούν στην παραμεθόριο περιοχή και οι οποίοι με ενημερώνουν να θέσω εκ νέου το θέμα με το επίδομα παραμεθόριου, καθώς διαβάζουν δηλώσεις του κ. ΥΠΕΘΑ ότι όλα τα χρήματα δίνονται κανονικά, αλλά χρήματα στις τσέπες τους δεν έχουν μπει.
Οι καταγγελίες που φθάνουν αναφέρουν ότι, εκκρεμεί η έγκριση καταβολής του «επιδόματος παραμεθορίου» 4 μηνών (Ιουν - Ιουλ - Αυγ και Οκτ) στο Στρατό Ξηράς και 3 μηνών (Ιουλ - Αυγ - Οκτ) για την Πολεμική Αεροπορία. Άλλο περίεργο είναι ότι ο μήνας Σεπ καταβλήθηκε. Σημειώνεται ότι «επίδομα» καταβάλλεται με μορφή οδοιπορικών (ΦΠ με μετακίνηση 4 Ημερών Εκτός Έδρας, υπογραφή και υπεύθυνη δήλωση του στελέχους περί πραγματοποίησης αυτών).

2015-11-25

Λάρισα: Έτσι είναι σήμερα η Μυρτώ που κακοποιήθηκε από Πακιστανό στην Πάρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Το άτυχο κορίτσι, το καλοκαίρι του 2012, είχε πέσει θύμα επίθεσης του περιβόητου Πακιστανού «δράκου της Πάρου», ο οποίος αφού την κακοποίησε σεξουαλικά, την χτύπησε βάναυσα με μία πέτρα... Σε μια συγκλονιστική συνέντευξη προχώρησε, η μητέρα της άτυχης Μυρτούς, μπροστά από τον φακό της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα». Εμφανώς καταβεβλημένη, περιγράφει την τωρινή κατάσταση της κόρης της, η οποία ακόμα και μετά από 3 ολόκληρα χρόνια, φαίνεται να μην έχει την δυνατότητα επικοινωνίας με τους γύρω της. Συγκεκριμένα η κα Μαίρη ανέφερε τα εξής: «Καταλαβαίνει σίγουρα περισσότερα, αλλά δεν τρώει, δεν κινείται, δεν μιλάει. Δυστυχώς θα αργήσει να μιλήσει. Την επόμενη δεκαετία και ίσως. Ας άκουγα οποιαδήποτε λέξη. Μου κοστίζει πάρα πολύ. Είναι πολύ δύσκολο γιατί ήταν ένα παιδί πολύ ζωντανό, πολύ ζωηρό, μιλούσε ακατάπαυστα και ξέρω πολύ καλά ότι στεναχωριέται που δεν μπορεί να εκφραστεί. Νιώθω ότι δεν προσπαθεί στις θεραπείες, όσο θέλουμε. Ίσως έχει απογοητευτεί επειδή δεν κινείται. Και γι’ αυτό έχει παραδοθεί. Προσπαθώ να μην θυμάμαι. Ήταν το χειρότερο που μπορούσε να συμβεί στη ζωή μου. Την βρήκα σε φρικτή κατάσταση, δεν περιγράφεται. Η αδελφή της δεν την γνώρισε. Δεν ήταν απλά χτυπημένη ή αναίσθητη, ήταν σε πολύ χειρότερη κατάσταση, ούτε σε έργο θρίλερ. Η ποινή που επιβλήθηκε στο δράστη είναι η ανώτερη, αλλά το ειρωνικό είναι ότι ζητάει ελάφρυνση ποινής. Απορώ αν έχει καταλάβει τι έκανε. Μέσα του μπορεί να λέει «και τι έγινε;»zappit.grpressalarissa.gr

Επανυπολογισμός συντάξεων και 50% ποσοστό αναπλήρωσης (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Νέο σενάριο από την KONTRANEWS αυτή τη φορά: Η εθνική σύνταξη καθορίζεται στα 384 ευρώ, ενώ μειώνονται τα ποσοστά αναπλήρωσης. ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ παντού επέρχονται με το σχέδιο της κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος το οποίο έχει... τεθεί στο «μικροσκόπιο» των εκπροσώπων των δανειστών και αναμένεται να είναι το επόμενο κρίσιμο νομοσχέδιο που θα έλθει στη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες, με το σχέδιο της ασφαλιστικής αναθεώρησης, τίθεται εν αμφιβόλω το σύνολο των χορηγούμενων συντάξεων, επανασχεδιάζεται ο τρόπος υπολογισμού..

ΤΟΥΡΚΙΑ: Παραβίαση 17’’ - ΡΩΣΙΑ: Καμία παραβίαση, "Πισώπλατη μαχαιριά" (βίντεο)

Την ώρα που οι Τούρκοι επιμένουν ότι κατέρριψαν το ρωσικό αεροσκάφος διότι παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο, το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας διαψεύδει τους τουρκικούς ισχυρισμούς. Σύμφωνα με επιστολή του Τούρκου πρέσβη στον ΟΗΕ, η Τουρκία καταγγέλλει παραβίαση, για 17 δευτερόλεπτα, του εθνικού εναέριου χώρου της από το ρωσικό Su-24 το οποίο κατέρριψε. Όμως τα πτητικά δεδομένα που δημοσιοποίησε το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δείχνει πως το Su-24 δεν εισήλθε ποτέ στον Τουρκικό εναέριο χώρο, ούτε καν για 17 δευτερόλεπτα, αλλά δέχτηκε επίθεση πετώντας πάνω από το συριακό έδαφος. Ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε πισώπλατη μαχαιριά την τουρκική ενέργεια, η οποίοι, ούτως ή άλλως απειλεί να τινάξει στον αέρα την Αν. Μεσόγειο. www.defence-point.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτόματες κατασχέσεις από τραπεζικούς λογαριασμούς για χρέη στην εφορία

Πλέον, όσα χρηματικά ποσά κατατίθενται από την 1/11 σε τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών του Δημοσίου δεσμεύονται πλέον αυτόματα από τις τράπεζες & κατάσχονται. Σε αυτόματες κατασχέσεις ποσών οποιουδήποτε ύψους κατατίθενται στους τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών του Δημοσίου προχωρούν οι τράπεζες για λογαριασμό της εφορίας.
H άρση των απαγορεύσεων των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών, την οποία αποφάσισε η κυβέρνηση από την 1η Νοεμβρίου, έχει ως αποτέλεσμα να έχουν ενεργοποιηθεί σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων οφειλετών του Δημοσίου όλα τα κατασχετήρια που είχαν αποσταλεί ηλεκτρονικά από τις αρμόδιες ΔΟΥ προς τις τράπεζες, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο». Ετσι, όσα χρηματικά ποσά..

2015-11-24

Στο taxisnet τα τέλη κυκλοφορίας του 2016






ΝΕΟ: Εκτύπωση Εντύπων Τελών Κυκλοφορίας και Κατάσταση Οχημάτων (κλικ στους παρακάτω συνδέσμους για είσοδο)

Με κωδικούς ΤaxisNet  (Έντυπα Τελών και Κατάσταση Οχημάτων)

Χωρίς Κωδικούς TaxisNet (Έντυπα Τελών)


Ακολουθούν πίνακες από Υπουργείο Οικονομικών

Ο τουρκικός ισλαμοφασισμός τινάζει στον αέρα την περιοχή


Ο μέγας διεθνής απροσάρμοστος που η γεωγραφία έταξε να βρίσκεται δίπλα στην Ελλάδα, στην πιο κρίσιμη ίσως περιοχή στον πλανήτη την τρέχουσα συγκυρία, βάζει φωτιά σε ολόκληρη την περιοχή, με σκοπό να διασωθεί, ποντάροντας στη συμμετοχή του στο ΝΑΤΟ, τους συμμάχους του στο οποίο δεν τους σεβάστηκε διόλου σε διάφορες περιστάσεις της πρόσφατης Ιστορίας…

Τουρκομάνοι ρίχνουν λάδι στη φωτιά που άναψε ο Ερντογάν…

Τρομοκρατημένοι οι Τούρκοι για τις δυνητικές συνέπειες της αφροσύνης τους να καταρρίψουν το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος, έχουν να αντιμετωπίσουν και τις συνέπειες από την ενέργεια των Τουρκομάνων να εκτελέσουν τους πιλότους με πυρά τυφεκίων, καθώς επιχειρούσαν να προσγειωθούν χρησιμοποιώντας τα αλεξίπτωτά τους, έχοντας χρησιμοποιήσει με επιτυχία το σύστημα εγκατάλειψης του αεροσκάφους… Βίντεο που μεταδίδεται, μαχητές των δυνάμεων των Τουρκομάνων στη Συρία δηλώνουν ότι σκότωσαν τους δύο πιλότους του ρωσικού μαχητικού τύπου Su-24 το οποίο κατέρριψαν τουρκικά F-16. Αυτό είπε σε δημοσιογράφος ο Αλπασλάν Τζελίκ, αναπληρωτής διοικητής μιας ταξιαρχίας των τουρκομανικών δυνάμεων σε περιοχή κοντά στο συριακό χωριό Γιαμάντι, ενώ κρατούσε στα χέρια του, όπως τουλάχιστον υποστήριξε, ένα κομμάτι από το αλεξίπτωτο ενός εκ των πιλότων. www.defence-point.gr

Πόσο μας ενδιαφέρει πραγματικά η προστασία των προσωπικών μας δεδομένων;

Του δικηγόρου Βασίλη Καρκατζούνη / www.lawspot.gr
Το να λέει κανείς ότι δεν τον ενδιαφέρει το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή επειδή «δεν έχει κάτι να κρύψει», είναι σα να λέει ότι δεν τον ενδιαφέρει η ελευθερία του λόγου γιατί δεν έχει κάτι να πει.
Βρέθηκα πριν από λίγες ημέρες μπροστά σε μία συζήτηση μεταξύ δύο φίλων μου σχετικά με τη νέα, εξαιρετικά δημοφιλή(link is external) εφαρμογή του Messenger για smartphones. Ο ένας από τους δύο συμμετέχοντες εξήρε το πόσο βολική είναι για την ανταλλαγή μηνυμάτων, ενώ ο άλλος αντέτεινε ότι προτιμά να χρησιμοποιεί τον browser του κινητού του για να στείλει μηνύματα μέσω της ιστοσελίδας του Facebook, καθώς δεν επιθυμεί να παραχωρεί τόσο μεγάλο έλεγχο στα δεδομένα και τη συσκευή του. Έπειτα από μία ολιγόλεπτη διαφωνία, αποφάσισα να συμμετάσχω στην κουβέντα, προτρέποντας τους να διαβάσουν την άδεια που έχει παραχωρήσει ο φίλος μας στην εφαρμογή του Messenger σχετικά με τη χρήση του κινητού του τηλεφώνου. Με δύο απλές κινήσεις ανακάλυψε ότι εγκαθιστώντας το Messenger στο smartphone του, η εφαρμογή απέκτησε, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα:

2015-11-23

Το νομικό πλαίσιο παροχής στρατιωτικής βοήθειας στη Γαλλία από τα κράτη-μέλη της ΕΕ

Από την πολύ ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα www.lawspot.gr
Η γαλλική κυβέρνηση προχώρησε σε επίκληση της «ρήτρας αμοιβαίας άμυνας» για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΕ. Τι σημαίνει όμως αυτό; Η γαλλική κυβέρνηση ζήτησε και επισήμως τη βοήθεια από τους Ευρωπαίους εταίρους της, προκειμένου να απαντήσει στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, επικαλούμενη τη «ρήτρα αμοιβαίας άμυνας» του άρθρου 42 παρ. 7 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ημερίδα από την Ακαδημία Στρατηγικών Αναλύσεων στις 25 Νοε 2015 με τίτλο "ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΑ ΕΝΑΕΡΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ"

Συντάξεις: Χάνεται έως και το 55% για όσους φύγουν πρόωρα από την εργασία τους! - ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΟ: Δεν γνωρίζουμε αν ο συγκεκριμένος κύριος έχει πραγματικές πληροφορίες ή λειτουργεί ως "λαγός", αλλά αν έστω και ένα μέρος από αυτά που γράφει είναι ορθά πρόκειται για αλήτες ολκής. Ελλαδιστάν! Τιμωρείσαι γιατί εφαρμόζεις τους νόμους της χώρας που ζεις.   
ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΑΤΟΥ / www.imerisia.gr
«Πέναλτι» - μείωση έως και 55% της σύνταξης θα έχουν όσοι και όσες επιλέγουν να συνταξιοδοτηθούν πρόωρα, σε σχέση με τα αυξανόμενα κατ’ έτος ηλικιακά όρια, με μειωμένη σύνταξη. Οι περικοπές στις πρόωρες, τις οποίες παρουσιάζει η «Ημερησία» με αναλυτικά παραδείγματα, εντάσσονται στα μέτρα περιορισμού της συνταξιοδοτικής δαπάνης που έχει νομοθετήσει και σχεδιάζει να επεκτείνει η κυβέρνηση, μέσω του μέτρου του επανυπολογισμού όλων των καταβαλλόμενων συντάξεων, και στους 409.967 συνταξιούχους ηλικίας κάτω των 60 ετών οι οποίοι είχαν «βγει» στη σύνταξη στο παρελθόν.

Ημέρα ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ: Ομιλία Δρος Ιωάννη Παρίση στην Καβάλα

Δρ Ιωάννης Παρίσης
ED-2015Εορτή της Παναγίας σήμερα, αλλά και εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδας. Την Παναγία επέλεξαν οι Έλληνες ως προστάτιδα των ενόπλων δυνάμεών τους. Εκείνην έβλεπαν ως Σκέπη προστασίας σε όλους του εθνικούς αγώνες. Με την ευχή της Παναγιάς αποχαιρετούσαν πάντοτε μανάδες, σύζυγοι και κόρες τους δικούς τους που αναχωρούσαν για το μέτωπο. Μια παράδοση που πάει μακριά στον χρόνο και φθάνει μέχρι το Βυζάντιο. Τότε που αντιμετωπίζοντας τους εχθρούς στα τείχη της Βασιλεύουσας,

2015-11-22

Καλλιθέα - ΑΕΛ = 0 - 1 {Δείτε το γκολ}

Με αυτό το γκολ η ΑΕΛ κέρδισε την Καλλιθέα στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Football League στην εκτός έδρας αναμέτρηση, που διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας "Γρηγόρης Λαμπράκης" και έφθασε τους 23 βαθμούς. Σε 9 αγώνες έχει 7 νίκες και 2 ισοπαλίες. Σκόρερ ο Πάτο στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. 

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ξέχασε την ΑΟΖ και ίσως και την Κύπρο

Η Αριστεροδεξιά ομάδα που μας κυβερνά, μπορεί να κάνει όσους πειραματισμούς θέλει στο τομέα της οικονομίας με οδυνηρά αποτελέσματα για τον ελληνικό λαό, αλλά πρωτοβουλίες και πειραματισμοί στα θέματα εξωτερικής πολιτικής μπορούν να είναι θανατηφόρα για την πατρίδα μας. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας αποφάσισε, σε μια δύσκολη συγκυρία να ταξιδέψει στη Τουρκία και να συζητήσει όχι μόνο το προσφυγικό αλλά και το Κυπριακό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις που αφορούν κυρίως τις απαιτήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο Πέλαγος. Το κύριο πρόβλημα είναι η στάση της Τουρκίας στο θέμα των θαλάσσιων ζωνών που πρέπει να οριοθετηθούν βάσει του Δίκαιου της Θάλασσας. Αλλά ο Αλέξης Τσίπρας απέφυγε να συζητήσει το θέμα της ΑΟΖ...

Τα Νοεμβριανά

«Ένεκα τωόντι ἐμφυλίων σπαραγμῶν, ἐνέσκηψαν εἰς τάς πόλεις πολλαί καί  μεγάλαι συμφοραί.» Θουκιδίδου Ἱστορίαι (Μετάφρασις Ελ. Βενιζέλου)
Οι σημαίες των συμμαχικών χωρών στην
τελετή συγνώμης  από τον Ελληνικό στρατό.
Την 18η Νοε 1916 (παλ. ημερ), Ελληνικά στρατιωτικά τμήματα με την συνδρομή ενόπλων πολιτών, απέτρεψαν 2.000 Γάλλους ναύτες και 500 Βρετανούς πεζοναύτες να θέσουν υπό τον έλεγχο τους την Αθήνα. Η περιοχή γύρω από το Α΄ νεκροταφείο υπήρξε το πεδίο των συμπλοκών, κατά τις οποίες η κάθε πλευρά μέτρησε 80 νεκρούς και διπλάσιους τραυματίες. Την επομένη ημέρα σε μια αναρχοκρατούμενη Αθήνα, οι βενιζελικοί και οι περιουσίες τους υπέστησαν από τον μαινόμενο όχλο τα αντίποινα της συμμαχικής επιθέσεως. Ο επικεφαλής της συμμαχικής δυνάμεως Γάλλος ναύαρχος Νταρτίζ ντυ Φουρνιέ  υποστήριξε τα τμήματα του με ναυτικά πυρά, βάλλοντας κατά των ανακτόρων και του Ζαππείου. Τα «Νοεμβριανά» απετέλεσαν το αποκορύφωμα της πιέσεως από τους συμμάχους επί του βασιλέως Κωνσταντίνου, προκειμένου η χώρα μας να συμπράξει μαζί τους.
Μια Μελαγχολική Ιστορική Περίοδος

Τχης Αναστασιάδης Κων-νος: Συγκινήθηκε και μας συγκίνησε στον πανηγυρικό του εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων μας Δυνάμεων

Μοναδική η συγκίνηση που νοιώσαμε όλοι μας, όσοι βρεθήκαμε στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Βέροιας, για να εορτάσουμε την ημέρα των Ενόπλων μας Δυνάμεων και την εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου. Ο πανηγυρικός που εκφώνησε ο λεβέντης αξιωματικός της ΙΜΠ, Ταγματάρχης κ. Αναστασιάδης Κωνσταντίνος συγκλονιστικός. Κόμποι εθνικής ανάτασης λύγισαν το λαρύγγι του στο τέλος της ολιγόλεπτης, αλλά μεστής και ουσιώδους ομιλίας του για την αλληλένδετη πορεία ορθοδοξίας, γένους και Ενόπλων Δυνάμεων στο διηνεκές της Ελληνικής ιστορίας.
Το ίδιο συναίσθημα βγήκε και σε μένα. Για αυτό τον λεβέντη ανώτερο αξιωματικό που είναι έτοιμος να υπερασπιστεί, μαζί με τους συναδέλφους του όλων των βαθμίδων, από τον τελευταίο οπλίτη, μέχρι τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, κάθε σπιθαμή ελληνικής γης που είναι ποτισμένη με αίματα αγίων και ηρώων. Να τον χαίρεται η μάνα του, η οικογένεια, οι καταδρομές και προπαντός η πατρίδα μας. Που σε περιόδους σήψης και παρακμής, ακόμη γεννά άξιους απόγονους του Λεωνίδα, του Κολοκοτρώνη, του Γρηγόρη Αυξεντίου.

2015-11-21

Προϋπολογισμός 2016: «Πετσοκόβουν» συντάξεις, ΕΚΑΣ, κοινωνικές παροχές

«Αφαίμαξη» νοικοκυριών και επιχειρήσεων - Επιπρόσθετοι φόροι εισοδήματος, ύψους ενός δισ. ευρώ - Τα 3,2 δισ. ευρώ είναι νέα μέτρα, ενώ άλλο 1,5 δισ. θα εισπραχθεί από μέτρα που ψηφίστηκαν ή θα ψηφιστούν μέσα στο 2015. Διαβάστε [ΕΔΩ] την εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού.
«Αφαίμαξη» νοικοκυριών και επιχειρήσεων με μέτρα εξοικονόμησης 5,7 δισ. ευρώ προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός για το 2016. Από αυτά, τα 3,2 δισ. ευρώ είναι νέα μέτρα, ενώ άλλα 1,5 δισ. θα εισπραχθούν από μέτρα που ψηφίστηκαν ή θα ψηφιστούν μέσα στο 2015 και ξεκινούν ή ξεκίνησαν ήδη να εφαρμόζονται στα τέλη της χρονιάς. Η κυβέρνηση «τα δίνει όλα», για να εισπράξει συνολικά 3,2 δισ. επιπλέον από τους φορολογούμενους και άλλα 2,5 δισ. ευρώ από περιοριστικά μέτρα λιτότητας και «μαχαίρι» στις κρατικές δαπάνες. Για να βρεθούν τα επιπλέον έσοδα, ο νέος προϋπολογισμός του 2016 προβλέπει:

Φωτογραφίες και βίντεο από τη μεγάλη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας των Αποστράτων της 20η Νοε 2015 στην Αθήνα!

Μερικοί από τους Αποστράτους της Λάρισας στο Σύνταγμα!!!

Ημερομηνίες κατάθεσης μερίσματος ΜΤΣ γισ το 2016

Όπως αναμένετο το ΜΤΣ ενημερώνει τους μερισματούχους του τις ημερομηνίες που θα καταβάλλεται το μέρισμα του ΜΤΣ έτους 2016, οι οποίες φυσικά θα είναι ίδιες με αυτές του ΕΚΟΕΜΣ. Υπόψη ότι όπως και για το βοήθημα του ΕΚΟΕΜΣ το μέρισμα του ΜΤΣ θα κατατεθεί τελευταία φορά για το 2015 θα είναι αυτό που αντιστοιχεί στον μήνα Δεκέμβριο του 2015, στις 27 Νοε 2015 ημέρα Παρασκευή. Τον μήνα Δεκέμβριο δεν θα κατατεθεί αλλά θα κατατεθεί δύο φορές τον Ιανουάριο του 2016 {5 και 28 Ιαν 2016}, λόγω αλλαγής Οικονομικού Έτους.

Απολογισμός συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των Στελεχών των ΕΔ & ΣΑ από την ΠΟΣ

Την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015 έγινε στην Πλατεία Κλαυθμώνος συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Στελεχών  των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας. Ασφυκτικά γεμάτη η Πλατεία Κλαυθμώνος, αλλά και η απέναντι οδός Κοραή.  Τα ευρηματικά πανό έβαζαν τη δικιά τους πινελιά.
Η διαδήλωση ξεκίνησε στις 3.00 το μεσημέρι με τη συμμετοχή όλων των Φορέων ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ που δραστηριοποιούνται στο χώρο των αποστράτων των ΕΔ και ΣΑ, αλλά και τη στήριξη φορέων εν ενεργεία των ΕΔ και ΣΑ με αντιπροσωπείες των ΔΣ.
Αρχικά, απεύθυναν σύντομο χαιρετισμό οι Πρόεδροι της ΠΟΣ (εδώ η ομιλία του Προέδρου της ΠΟΣ) και της ΑΝΕΑΕΔ και ακολούθησαν ομιλίες των Προέδρων ΕΑΑΝ-ΕΑΑΣ-ΠΟΑΣΑ- ΕΑΑΑ. Το πρώτο μέρος έκλεισε με την ανάγνωση του ψηφίσματος (εδώ το ψήφισμα). Ακολούθησε πορεία...