papaparisis
---> Η ανάρτηση απόψεων και άρθρων δεν σημαίνει και υιοθέτηση των αναγραφομένων. <----

2017-03-14

{3} Απόφαση παραχώρησης στρατοπέδου «ΚΑΠΕΤΑΝ ΛΑΖΑΡΗ» νήσος ΚΩ - {13/01/2017}

  • Υπογράφηκε σύμβαση εντός μηνός;
  • Καταβάλλεται κάθε μήνα το ποσό των 5.000€ στο ΥΠΕΘΑ;
  • Εξασφαλίσθηκαν τα προαπαιτούμενα;
Ας δούμε τι γράφει η απόφαση της ΔΕ του ΤΕΘΑ
1. Η Διοικητική Επιτροπή του Ταμείου Εθνικής Άμυνας αποτελούμενη, (ΥΕΘΑ, Υπουργό Οικονομικών, Α/ΓΕΕΘΑ, Α/ΓΕΣ, ΒΥ/ΓΕΣ και ΑΥ/ΓΕΣ
............................
Α π ο φ α σ ί ζ ε ι 
Την παραχώρηση της χρήσης έκτασης 72.000,17 τ.μ. του στρδου «ΚΑΠΕΤΑΝ ΛΑΖΑΡΗ» στη ν. ΚΩ, στο Υπουργείο Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης/Ελληνική Αστυνομία (ΥΠΕΣΔΑ/ΕΛ.ΑΣ), για λόγους γενικού συμφέροντος και ειδικότερα για τη δημιουργία Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης (ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ), δυνάμει του άρθρου 84 του ν.3883/2010, υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις όπως ακριβώς περιγράφονται παρακάτω.        
3. Η παραχώρηση της χρήσης αφορά χρονικό διάστημα δώδεκα (12)  ετών με δυνατότητα παράτασης αναλόγως των επικρατούντων τότε συνθηκών, υπό συγκεκριμένο μηνιαίο αντάλλαγμα, ύψους πέντε χιλιάδων ευρώ (5.000,00€), εν είδη ανταποδοτικού ωφελήματος υπέρ ΤΕΘΑ, σύμφωνα με την ισχύουσα στρατηγική του ΥΠΕΘΑ στον χώρο της ακίνητης περιουσίας.
4. Βασικές προϋποθέσεις και όροι παραχώρησης:     
α. Με μέριμνα και δαπάνη του ΥΠΕΣΔΑ/ΕΛ.ΑΣ.:                  
(1)  Εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας – ασφάλειας του όμορου ενεργού στρδου «ΣΤΡΓΟΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ», με την: (α) Κατασκευή  περίφραξης περιμετρικά του χώρου του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. (β) Δημιουργία διπλής ζώνης ασφαλείας, μεταξύ του Στρδου «ΣΤΓΟΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ», του υπό δημιουργία κέντρου και του ήδη λειτουργούντος HOT SPOT, με την κατασκευή νέας περίφραξης τύπου ΝΑΤΟ εντός των ορίων του εν λόγω Στρδου, παράλληλα με την υπάρχουσα εξωτερική περίφραξή του. (γ) Επέκταση του υπάρχοντος περιμετρικού φωτισμού και του δικτύου Ηλεκτρονικού Συστήματος Ασφαλείας (ΗΣΑ) του Στρδου «ΣΤΓΟΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ» , σε όση έκταση απαιτηθεί προκειμένου να επιτυγχάνεται επαρκής φωτισμός και επιτήρηση της διπλής ζώνης ασφαλείας. (δ)  Είσοδο στο υπό δημιουργία κέντρο, μέσω της κεντρικής πύλης του Στρδου «ΚΑΠΕΤΑΝ ΛΑΖΑΡΗ».
(2) Εκτέλεση των πάσης φύσεως απαιτουμένων έργων συντήρησης – τροποποίησης ή επισκευών, εντός της έκτασης του υπόψη Στρδου και στις υπερκείμενες κτιριακές εγκαταστάσεις αυτής.                  
(3) Κάλυψη του συνόλου του κόστους χρήσης των δικτύων υποδομής του Στρδου (ηλεκτροδότηση, υδροδότηση κ.λπ.).               
β. Κατασκευή τυχόν νέων εγκαταστάσεων, μετά την υποβολή σχετικού αιτήματος και έγκριση από τη Στρατιωτική Υπηρεσία (Σ.Υ.)    
γ. Επιστροφή της υπόψη έκτασης και των εντός αυτής υπερκειμένων εγκαταστάσεων στη Σ.Υ., εφόσον εκλείψει ο λόγος της παραχώρησής τους.                
δ. Καταβολή μισθώματος ανερχομένου στο ύψος των 5.000,00 € μηνιαίως, με ανάλογη χρονική αναπροσαρμογή του, όπως θα καθορισθεί στη σχετική σύμβαση.
5. Αναλόγως των επικρατουσών συνθηκών, με τη λήξη του προαναφερθέντος χρόνου παραχώρησης δύναται η παραχώρηση να παραταθεί υπό τον όρο ότι το μηναίο αντάλλαγμα, θα καταβάλλεται τακτικώς και εμπροθέσμως. Σε διαφορετική περίπτωση, η παραχώρηση μπορεί να λυθεί αζημίως εκ μέρους του ΤΕΘΑ.
6. Μεταξύ ΤΕΘΑ και ΕΛ.ΑΣ. θα υπογραφεί Σύμβαση εντός μηνός από την έκδοση του παρόντος, στην οποία θα περιλαμβάνονται οι ανωτέρω όροι, καθώς και περαιτέρω λεπτομέρειες. Σε περίπτωση που παρέλθει άπρακτη η ως άνω προθεσμία η ισχύς του παρόντος θα αναιρεθεί με νεότερη απόφαση της ΔΕ/ΤΕΘΑ.
7. Η ακριβής έκταση του στρδου «ΚΑΠΕΤΑΝ ΛΑΖΑΡΗ», καθορίζεται στο επισυναπτόμενο Τοπογραφικό Διάγραμμα της ΤΟΜΣ το οποίο θα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ανωτέρω Σύμβασης.   
8.  Εξουσιοδοτεί τον Δντή ΤΕΘΑ, για τις περαιτέρω ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Οι απόψεις - τοποθετήσεις - σχόλια γίνονται με δική σας ευθύνη.